WorldSkills Norway

Innhold

Artikler

Vis filtrering

16 resultater

Type artikkel
Velg område
16 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser

  Øker krav til andelen lærlinger

  Statens vegvesen har frem til nå ikke satt krav til minimum andel lærlinger i kontraktene. I stedet har vegvesenet praktisert en kompensasjonsordning hvor entreprenør får kompensert 50 kroner per time for lærlinger. Nå skal andelen lærlinger økes i Vegvesenets kontrakter.

 2. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser

  Færre permitterte lærlinger i Oslo

  23. juni var fortsatt 218 lærlinger permittert fra lærebedrifter i Oslo. Dette er vesentlig færre enn i slutten av mars da nesten 700 lærlinger var permitterte.

 3. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  Jakter på læreplasser i Rogaland

  Over 2.200 ungdommer har søkt om læreplass i Rogaland i år, og fremdeles står rundt 1.000 utan arbeidsplass. Nå vil læreplassjegere jobbe for større rekruttering av plasser til lærlinger.

 4. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  Møre og Romsdal ønsker en læreplassjeger

  Mange lærlinger står nå i en vanskelig situasjon som følge av koronakrisen. Det ønsker Møre og Romsdal fylkeskommune å gjøre noe med. Nå har de vedtatt å ansette en læreplassjeger.

 5. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  LO og NHO startet «Læreplassjakten»

  Å ha lærlinger er både virksomhetskritisk og avgjørende for framtida. Derfor er NHO og LO med på Læreplassjeger-kampanjen 2020.

 6. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  Læreplassjeger-kampanjen 2020

  10. juni starter årets Læreplassjeger-kampanje i regi av WorldSkills Norway i samarbeid med organisasjoner og fylkeskommunene. Da vil læreplassjegere over hele landet jobbe for å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser.

 7. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  396 millioner til fag- og yrkesopplæringen

  Regjeringen vil gi 396 millioner kroner til tiltak rettet mot fag- og yrkesopplæringen, herav 175 millioner til fylkene og 5 millioner kroner til WorldSkills Norway for å rekruttere flere lærebedrifter.

 8. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  Står på for nåværende og fremtidige lærlinger

  NHO Viken Oslo har sammen med LO i Viken og Oslo utfordret Viken på hvordan fylkeskommunen kan bruke sommeren på å «ta unna» køen av lærlinger som skal opp til fag- og svenneprøve. Samtidig jobbes det med læreplass til nye lærlinger.

 9. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser Læreplassjeger

  – Kan miste et helt kull med fagarbeidere

  Status 30. april: På landsbasis er nærmere 4.000 lærlinger permittert på grunn av Corona-situasjonen. Totalt har 20.700 ungdommer søkt seg til læreplass i 2020. Dette er en økning på 350 søkere sammenlignet med i fjor.

 10. Aktuelt, Lærlinger og lærlingplasser, Fagbrev

  Ønsker flere fagarbeidere

  Viken fylkeskommune vil gjennomføre flere tiltak for å fremskaffe flere fagarbeidere. De vil nå kartlegge voksne som har startet på et løp mot fag- eller svennebrev, men som av ulike grunner ikke har avlagt praktisk prøve.