Innhold

Hva er WorldSkills Norway?

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. WSN ble stiftet i 1990 og fylte 30 år i 2020.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Internasjonale konkurranser – og Norgesmesterskap
WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget som hvert annet år deltar i de internasjonale konkurransene WorldSkills Competition (Yrkes-VM) og EuroSkills (Yrkes-EM). I tillegg arrangerer WorldSkills Norway selv Skole-NM hvert år, og Yrkes-NM hvert 2. år i samarbeid med fylkeskommunene. Skole-NM er for yrkesfagelever i videregående skole, og arrangeres på videregående skoler rundt i hele landet.  Yrkes-NM er for lærlinger og unge fagarbeidere og arrangeres over 3 dager på et messeområde.

 Gjennom de nevnte aktiviteter inspirerer og motiveres ungdommer til å streve etter og å nå yrkeskompetanse i verdensklasse.