-
Rekordmange fikk læreplass i 2022
Nye tall fra Utdanningsdirektoratet, Udir, viser at det i 2021-2022 ble inngått 25 000 nye lærekontrakter. Det er 400 flere enn året før og et historisk høyt tall.
-
Elever risikerer å ikke få plass på yrkesfag
Agder: Elever som ønsker yrkesfag kan bli tvunget til å ta studiespesialisering. Årsaken er at yrkesfagene blir stadig mer populære.
-
Forsvaret er statens beste lærebedrift
Forsvaret er nå i februar tildelt prisen for årets beste statlige lærebedrift i året som gikk. De utmerker seg blant annet ved at de driver et omfattende arbeid for å rekruttere lærlinger og ved at de har en stabil, positiv utvikling i antall lærekontrakter.
-
Kåre Helgøy vant gull i elektrikerfaget i Yrkes-VM i 1997
I Yrkes-VM i 1997 i St. Gallen i Sveits vant Kåre Helgøy gull i elektrikerfaget. I denne filmen reflekterer han over hva denne opplevelsen har betydd for ham.
-
Norsk Industri slår alarm om utdanning til yrkesfag
Norsk Industri-direktør Stein Lier Hansen slår alarm etter en kartlegging av utdanningstilbudet i videregående skole.
-
Lokal læreplassgaranti for byggfagelever
Flere unge satser på byggfagene i Asker når Nesbru skole har lærlingekoordinator og læreplassgaranti via Opplæringskontoret for tømrerfaget, Lærling Øst og Murmesternes forening.
-
WorldSkills-konferansen 2021
Gå ikke glipp av WorldSkills Conference 25. – 29. oktober 2021. Meld deg på og følg konferansen digitalt. Gratis og åpent for alle interesserte.
-
– Vi har ikke råd til å diskriminere fremtidens fagarbeidere
På Oslo-nivå var det litt over halvparten av elevene på elektrofag som fikk læreplass i 2020. På Bjørnholt videregående skole fikk kun 12 av 44 elektroelever ved skolen fikk læreplass i fjor.
-
Hussein El Haddaoui kåret til Norges Hyggeligste Håndverker
Rørlegger Hussein El Haddaoui er kåret til Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Han eier og drifter av Norsk Rørservice, sammen med 9 medarbeidere.
-
Debatt: Mangel på læreplasser skaper frafall
Dersom man ikke kan være trygg på å få læreplass, forstår jeg ungdommer som føler seg lurt, skriver lektor Liv Osnes Dalbakken i et innlegg i avisen Vårt Land.