WorldSkills Norway Erasmus + akkreditert

Publisert

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

WorldSkills Norway har for perioden 2023-2025 blitt Erasmus+ akkreditert. – Dette gjør det lettere for oss å søke om økonomisk støtte til aktivitetene til det norske Yrkeslandslaget, sier daglig leder Bjørnar Valstad.

Kort om Erasmus+ akkreditering

  • Erasmus+ er verdens største utdanningsprogram, med et budsjett på 26,5 milliarder euro, eller omtrent 265 milliarder norske kroner, for perioden 2021-2027.
  • Programmet tar sikte på å øke kompetansenivået, modernisere utdanning og på den måten skape flere arbeidsplasser.
  • WorldSkills Norway sin søknad om akkreditering ble behandlet av Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse (HK-dir)

– Det betyr mye for oss og våre aktiviteter at vi nå har blitt Erasmus akkreditert , sier Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.  WorldSkills nettverket er verdens største yrkesfaglige nettverk og vi har derfor nå fått en unik mulighet til å søke tettere samarbeid med andre WorldSkills nasjoner, sier Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. 

– I første omgang vil akkrediteringen gjøre at utøvere og eksperter på Yrkeslandslaget får mulighet til å reise ut i Europa som et ledd i forberedelsene til internasjonale konkurranser. Noe vi har hatt begrensede muligheter til å støtte tidligere. Vi er derfor helt sikre på at dette vil være med på å løfte kvaliteten på treningen og forberedelsene til internasjonale mesterskap. Dette vil gi ringvirkninger både for ungdommene, bedriftene og organisasjonene som er involvert, sier Valstad.

Det er 33 programland i Erasmus+; EU-landene, Nord-Makedonia, Serbia, Tyrkia, Island, Liechtenstein og Norge. Norge er med i programmet på lik linje med EU-landene gjennom EØS-avtalen.