-
Skole-NM 2023
Finalene i Skole-NM blir arrangert 27.-28. mars, 28.-29. mars, 12.-13. april og 18.-19. april. Finalene arrangeres som et desentralisert mesterskap med ulike fag på 13 ulike skoler rundt om i landet. Deltagerne i finalene kvalifiserer gjennom Fylkesmesterskap som arrangeres i perioden januar-mars 2023. Skole-NM er åpent for alle elever i videregående skole og påmelding skjer til kontaktperson i fylkeskommunen.
-
Robin Hundal er Norges Hyggeligste Håndverker 2022
Tross sin unge alder har Robin Hundal (25) rukket å etablere et eget håndverksfirma med 12 ansatte som går så det suser. Det blir mange lange dager og kvelder, men han elsker det han gjør, så han klager ikke.
-
Veidekke ut på seks ukers skoleturné for yrkesfag
Et team fra Veidekke legger i dag ut på en seks ukers langtur fra Agder til Nord-Trøndelag for å møte elever på ungdomsskoler og videregående skoler. Målet er at flere skal bli kjent med mulighetene i bygg- og anleggsbransjen. Første stopp er Arendal mens siste stopp i midten av februar er Steinkjer og Namsos.
-
Snart får Nasjonalt senter for yrkesfag sin første leder
Etableringen av Nasjonalt senter for yrkesfag i Molde nærmer seg. Stillingen er lyst ut, og innen søknadsfristen 20. februar 2025 skal en strategisk og inspirerende leder være på plass for å bygge opp og utvikle det nye nasjonale ressurssenteret for yrkesfag.
-
Yrkeslandslaget fortjener mer oppmerksomhet
I to nylige kommentarartikler, publisert på Dagens Medisin og FriFagbevegelse, understreker Helge Sporsheim, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet og journalist Leif Martin Kirknes behovet for økt oppmerksomhet rundt Yrkeslandslaget.
-
Fem hindringer for å få læreplass
Utdanningsdirektoratet har i en rapport pekt på 5 hindre for hvorfor ikke alle lærlinger finner en læreplass.
-
Lave søketall til yrkesfag i Norge målt mot andre land
Norge er blant de landene hvor desidert flest velger teoretiske fag fremfor yrkesfag. Nå vil regjeringen ta helt nye grep.
-
Vil mangle 100.000 fagarbeidere om få år
NHO har lagt frem en rapport skrevet av Samfunnsøkonomisk analyse. Den slår fast at «6 av 10 bedrifter mangler folk med relevant kompetanse».
-
LO: – Yrkesfag blir neglisjert
40 milliarder kroner går hvert år til akademisk utdanning. Kun 1 milliard kroner går til fagskolene der det er 20.000 studieplasser. – På et eller annet tidspunkt har det eneste saliggjørende blitt at man må ha en master eller bachelorgrad, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.
-
Hvorfor bli lærebedrift (salgsfaget)
Sverre Strøm Torjuul i lærebedriften Maskineriet forklarer hvorfor de har valgt å ta inn lærling i salgsfaget.