Nytt partner- og sponsorprogram for WorldSkills Norway

Publisert

Sponsorprogram for WorldSkills Norway

WorldSkills Norway lanserer et nytt sponsorprogram fra og med januar 2023.

– Vi har lenge hatt et behov for fornye vårt sponsorprogram, og vi er nå i sluttspurt for å ferdigstille dette, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

– Hva ønsker dere å oppnå med partner- og sponsorprogram?

–  Målet med vårt sponsor- og partnerprogram, er rett og slett å gi kommersielle partnere muligheter til å være med på vår spennende reise for å utvikle yrkesfagene!  

– Det kommer til å bli et enormt behov for fagarbeidere i årene som kommer. Vi trenger derfor flere som fremsnakker yrkesfagene og vi må sikre at det er læreplasser nok til de som velger yrkesfag. Vi mener at de beste til å fremsnakke fagene er ungdommen selv. Unge mennesker som blir sett og lærer å mestre, får selvtillit. Dette er de beste ambassadørene for yrkesfagene. WorldSkills Norway løfter derfor frem unge talenter, gir de trening og lar de mestre og utvikles på nasjonale- og internasjonale yrkeskonkurranser.

– Worldskills Norway er en del av det internasjonale Worldskills-nettverket. Dette er et unikt internasjonalt yrkesfagnettverk som er etablert i 85 land. Gjennom dette nettverket er vi tett på utviklingen innen yrkesfagene og får verdifulle impulser om utviklingen internasjonalt.

– I tillegg er vi i en unik posisjon hvor vi er tett på bransjene, fylkeskommunene og partene i arbeidslivet.  Vi arbeider derfor for alle yrkesfagene med mål om økt rekruttering, flere læreplasser og flere lærebedrifter. 

Det må trenes mer for at Norge skal henge med

Daglig leder Bjørnar Valstad forteller at Norge henger bakpå i kvalitetsutviklingen innen yrkesfag:

– Vi tror gjerne Norge er best, men faktum er at Norge de siste 10-15 årene har falt litt av lasset og sliter med å hevde seg mot de beste ungdommene fra andre land. Målet er å snu denne utviklingen. 

– Vi ser at det satses knallhardt på yrkesfag blant våre konkurrenter rundt om i verden. Norge er et konkurranseutsatt marked og det er helt avgjørende å vite hva andre nasjoner gjør og hvordan de utvikler sine største talenter, også innen yrkesfagene. Vi ser at andre nasjoner bruker internasjonale yrkeskonkurranser aktivt for å utvikle de største talentene og til å benchmarke yrkesfagene.

Valstad mener det er avgjørende å trene mer og bedre for å henge med resten av verden og Europa:

– Vi må gi ungdommene på Yrkeslandslaget samme forutsetninger som våre konkurrenter, slik at deltagelse på internasjonale mesterskap bygger mestring og selvtillit. Til dette kreves det mer ressurser. Vi har kanskje verdens beste grunnlag, men mangler ressurser til å få talentene til å blomstre. Vi håper og tror det er selskaper og organisasjoner der ute som vil være med å støtte opp om arbeidet til WorldSkills Norway, sier Bjørnar Valstad.