Kort om Emil Malmo
Alder: 23 år
Bosted: Oslo
Arbeidsgiver: Soria Moria Hotell, Oslo
Fag: Resepsjonistfaget
– Hvor jobber du i dag?
– Jeg jobber i dag ved Soria Moria Hotell i SKI-avdelingen – som står for salg, kvalitet og innovasjon. Soria Moria er et kurs- og konferansehotell med velværeavdeling, og vi tiltrekker oss både kursgjester, forretningsreisende, selskapsgjester og ferie- og fritidsgjester. I min rolle som markedskonsulent jobber jeg med markedsføring, digital distribusjon, prissetting, innovasjon, produktutvikling – og mye mer. Samtidig har jeg fullført en bachelor i hotelledelse, noe som har latt meg bruke teori i praksis. Det har gjort jobben ekstra givende – og jeg opplever stor frihet innenfor klare rammer.
– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?
– På ungdomsskolen hadde jeg praksis hos Shell Harestua. Én dag satte Vidar meg i kassa på stasjonen – og det ble mitt første møte med servicefaget. Jeg ble hekta. Senere fikk jeg praksisplass hos NSB på Gjøvikbanen, hvor konduktøren Christian gjorde sterkt inntrykk. Han var så god i service og reiseliv at det var en ren glede å være der – og det gjorde valget enkelt. Jeg gikk reiselivslinjen og fikk gode støttespillere som hjalp meg videre til hotellresepsjon.
Fakta om Yrkes-EM 2025
- EuroSkills 2025 arrangeres i MCH Messecenter Herning fra 9. til 13. september 2025.
- Over 600 unge fagarbeidere fra hele Europa skal konkurrere innenfor 38 fag.
- Det norske Yrkeslandslaget deltar med 17 utøvere i 14 fag
- Det forventes opptil 100.000 besøkende.
- Bak EuroSkills Herning 2025 står Barne- og Undervisningsdepartementet, Herning kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbeidsgiverforening, Fagbevegelsens Hovedorganisasjon og SkillsDenmark.
- Les mer her: https://euroskills2025.com/
– Beskriv utdanningsveien som har ledet deg til der du er i dag. Hva verdsetter du mest ved din fagutdanning?
– Jeg startet som resepsjonslærling ved Soria Moria sommeren 2020 – midt under pandemien. Jeg hadde allerede hatt praksis der og hadde sterke bånd til stedet. Læretiden ble en svært positiv opplevelse, og gjennom tett oppfølging fra Lærlingekompaniet fikk jeg god støtte til å utvikle meg, særlig innen service, stresshåndtering og vertskapsrollen. I juni 2022 tok jeg fagbrev – med karakteren meget godt bestått. Etter det fikk jeg mulighet til å jobbe i SKI-avdelingen ved siden av hotelledelsesstudier – og der har jeg fortsatt.
– Når oppnådde du, eller når planlegger du å ta ditt fagbrev?
– Jeg tok fagbrevet i 2022. Det var et av de største øyeblikkene i livet mitt, og det har lagt et solid grunnlag for alt som har kommet etter.
– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2025?
– Det føles stort og ærefullt. I starten var det litt uvirkelig, men nå lander det mer og mer. Jeg kjenner på presset, men prøver å holde hodet kaldt og stole på magefølelsen. Jeg gleder meg mest til å møte mange nye mennesker – og vise frem Emil.
– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-EM 2025?
– Målet er å gjøre mitt aller beste og gjøre de som heier på meg stolte. Det er lite rom for feil – derfor handler forberedelsene om å sikre at jeg er klar til å levere. Så får vi håpe det gir gode resultater.
– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-EM 2025?
– Jeg trener etter en skreddersydd plan sammen med eksperten min, Dalila. Hun kjenner meg godt og vet hva som funker for meg. Vi samarbeider også med en skuespiller og en ekstern fagperson for å lage realistiske oppgaver. Vi plukker de lavthengende fruktene underveis og jobber kontinuerlig med finjustering.
– Hvordan tror du at deltagelse i Yrkes-EM 2025 kan påvirke din fremtidige karriere?
– Jeg håper å få vist frem verdier som arbeidsgivere setter pris på – både faglig og personlig. Målet er at dette åpner dører videre.
– Hva driver du med på fritiden?
– Jeg trener styrke og løping, og elsker badstu og isbading – gjerne flere ganger i uka. Jeg liker også serier og god mat, og er veldig sosial av meg.