Yrkes-EM blir arrangert i Gdansk, Polen 5.-9. september 2023

Aktuelt

Publisert

Yrkes-EM 2023 vil bli arrangert i Gdańsk, Polen, mens Yrkes-EM 2027 vil bli arrangert av Tyskland og Luxembourg i Düsseldorf.

WorldSkills Europe har valgt den polske byen Gdansk som arrangørsted for Yrkes-EM 2023. Avstemningen fant sted på WorldSkills Europe sin generalforsamling 2022 i Krakow, Polen 16. juni. Tyskland og Luxembourg ble tildelt retten til å være vertskap for det tiende Yrkes-EM i Düsseldorf i Tyskland. 

Bare tre måneder tidligere hadde Polen blitt invitert til å sende inn et bud på å arrangere Yrkes-EM 2023 etter beslutningen fra WorldSkills Europe om å flytte arrangementet bort fra St. Petersburg i Russland.

Les også: Russland og Hviterussland utestenges fra Yrkes-EM og Yrkes-VM

Mer enn 600 dyktige unge fagfolk fra 31 land forventes å delta i Yrkes-EM Gdansk 2023, som vil inneholde konkurranser og demonstrasjonsarrangementer i nær 50 yrkesfag. Arrangementet er planlagt å finne sted mellom 5. til 9. september på AMBEREXPO Gdansk. Over 100.000 besøkende fra hele Polen og utlandet forventes å delta.

Gdansk er hovedstaden og største byen i Pommern-provinsen i Polen. Byen er et populært turist-, kultur-, forretnings- og akademisk senter, og er Polens viktigste havneby og landets fjerde største storbyområde.

2025: Herning, Danmark

Yrkes-EM i 2025 er fra før bestemt lagt til Herning i Danmark.  

2027: Düsseldorf, Tyskland (Luxemborg som medvært)

Yrkes-EM 2027 vil bli arrangert i Düsseldorf. Byen, som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, er et stort internasjonalt forretnings- og finanssenter med en bred blanding av industrier.

EuroSkills Düsseldorf 2027 støttes og støttes av en rekke nøkkelpartnere, inkludert det tyske forbundsdepartementet for utdanning og forskning og det føderale departementet for økonomi og klimabeskyttelse, delstaten Nordrhein-Westfalens arbeids-, helse- og sosialdepartementet og Statens departement for økonomi, innovasjon, digitalisering og energi Luxembourgs departement for utdanning, barn og ungdom, byen Düsseldorf og Messe Düsseldorf.