Dobbeltseier til Blaker i fylkesmesterskap i yrkesfag

Deltagerne fra Sørumsand Videregående tok både første- og andreplassen i fylkes-mesterskapet. Fra venstre Lina Kristina Henriksen, faglærer Mette Klever og Maren Kristiansen.

Deltagerne fra Sørumsand Videregående tok både første- og andreplassen i fylkes-mesterskapet. Fra venstre Lina Kristina Henriksen, faglærer Mette Klever og Maren Kristiansen. (Foto gjengitt med tillatelse: Jørgen Kirsebom, lokalavisen Indre).

To elever fra Blaker og Sørumsand videregående skole gikk til topps i fylkesmesterskap i yrkesfag i Akershus.

Fredag ble det avholdt fylkesmesterskap i Akershus og kvalifisering til skole-NM i konditorfag, hvor det er frivillig for elevene å delta. WorldSkills Norway står bak konkurransen i samarbeid med Akershus fylkeskommune.

Lina Kristine Henriksen som bor på Blaker dro av med seieren. Henriksen går andre året ved Sørumsand videregående skole og skal ut i læra til høsten. 

– Det var more å være med og virkelig gøy og overraskende å vinne. Det blir enda flere konkurranser når man kommer ut i læra. Nå gleder jeg meg til Skole-NM i april, sier Henriksen til lokalavisen Indre.

Faglærer Mette Klever på Sørumsand Videregående er veldig godt fornøyd med dagens konkurranse og at to elever ved skolen skal videre til NM i hvert sitt fag; bakerfag og konditorfag. 

Skole-NM går av stabelen i Tønsberg i begynnelsen av april. Det er bare en elev fra hvert fag og hvert fylke som får delta i NM.

Les hele saken i lokalavisen Indre.