Bjørn Ove Fjellandsbø

Bjørn Ove Fjellandsbø kommunikasjonssjef WSN

Bjørn Ove Fjellandsbø er kommunikasjonssjef WorldSkills Norway.

Bjørn Ove Fjellandsbø er kommunikasjonssjef i WorldSkills Norway og har ansvar for kommunikasjonsarbeidet rundt det norske yrkeslandslaget.

Kort om Bjørn Ove Fjellandsbø

Bor: Oslo

Arbeidsgiver: WorldSkills Norway 

Stilling: Kommunikasjonssjef (20%) 

– Hvor lenge har du jobbet med kommunikasjonsarbeid i WorldSkills Norway?

– Jeg har jobbet deltid som kommunikasjonssjef i WorldSkills Norway (20%) siden desember 2017, og ble i første omgang hyret inn for å bistå i arbeidet med "Yrkesfagenes år 2018"-kampanjen. Deretter ble vi enige om å fortsette samarbeidet i 2019 og nå i 2020. 

– Hvilken utdanning har du tatt?

– Jeg begynte først på et yrkesfag da jeg skulle velge studieretning på videregående. Jeg tok 2-årig grunnkurs i elektro med allmenne fag på Godalen vgs i Stavanger. Tanken var å bygge videre på med IKT/data.  Men interessene mine endret seg underveis og jeg valgte derfor et 3-påbyggingsår i allmennfag på Ledaal vgs i Stavanger, og deretter journalistikk på Merkantilt Institutt (MI) og statsvitenskap mellomfag på Universitetet i Oslo, fordi jeg ville sikte meg inn mot å bli politisk journalist. Jeg jobbet et par år som deskjournalist, men det ble  kommunikasjonsrådgivning som ble mitt yrke. Jeg har i voksen alder videreutdannet meg og tatt en Master of Mangement-grad innen PR/informasjonsledelse, bedriftsøkonomi og arbeidsrett på BI.

– Hvordan synes du er det er å jobbe som kommunikasjonssjef i WorldSkills Norway?  

– Det er veldig morsomt og utrolig meningsfylt. Vi vet at samfunnet vil trenge opp mot 70.000 nye fagarbeidere frem mot 2035, og det er givende å få være med å jobbe for å få flere til å velge yrkesfag som studieretning på videregående. Jeg liker operativt kommunikasjonsarbeid og det er alltid like morsomt å få være med å utforme kampanjer og jobbe med markedsføring av våre  nasjonale yrkeskonkurranser, og yrkeslandslagets deltakelse i Yrkes-EM og Yrkes-VM. 

– Hva er dine inntrykk fra nasjonale og internasjonale yrkeskonkurranser i WorldSkills-sammenheng? Hva har du sett og opplevd selv?

– Den første internasjonale konkurransen jeg fikk se på nært hold var Yrkes-EM i Budapest i 2018, hvor det norske yrkeslandslaget gjorde det veldig bra. Samme høst var jeg også aktivt med i planlegging og gjennomføring av Yrkes-NM på Hellerudsletta i Oslo med over 23.000 skoleungdommer på besøk over de 3 dager konkurransen pågikk. I 2019 var jeg med til Yrkes-VM i Kazan, Russland som var et kjempesvært arrangement med 40.000 mennesker på åpningsseremonien på Kazan stadion. Jeg er imponert over det høye faglige nivået til våre unge fagarbeidere i dag, og de som deltar på nasjonale og internasjonale yrkeskonkurranser får en opplevelse for livet, og dette er også en flott måte å promotere yrkesfagene på.