Innhold

Historiens første Skole-NM i akvakultur

Jørgen Wenberg er ansatt ved Wenberg Fiskeoppdrett, et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen.

Jørgen Wenberg er ansatt ved Wenberg Fiskeoppdrett, et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen. (Foto: Lars Antonsen - gjengitt med tillatelse)

2. og 3. april arrangeres norgesmesterskap i akvakultur for yrkesfagelever på Inndyr. Arrangementet er en del av Skole-NM som arrangeres av WorldSkills Norway og fylkeskommunene. Kigok, Nordland Fylkeskommune og Meløy videregående skole organiserer konkurransen i akvakultur.

Skole-NM 2019

  • 380 elever konkurrerer i 36 ulike yrkesfag
  • Skole-NM arrangeres i tidsrommet 1. - 26. april
  • Skole-NM arrangeres på 12 videregående skoler i 9 av landes fylker. Se oversikt her.
  • Deltakerne er tatt ut etter lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap 
  • Resultatene fra de ulike arrangørstedene legges ut fortløpende. Les mer her.
  • Bilder fra skole-NM 2019

Under dette historiske skole-NM er Salten Aqua representert med Jørgen Wenberg, som har sittet i styringsgruppen. Jørgen er ansatt i Wenberg Fiskeoppdrett, et av eierselskapene i Salten Aqua- Gruppen. Dette har medført en direkte involvering i planleggingen, gjennomføringen og oppgaver relatert til norgesmesterskapet.

- For å engasjere ungdom i næringen tidlig er det viktig at vi skaper arenaer hvor det er potensiale for stort faglig utbytte, sier Jørgen Wenberg til kyst.no.

Finale 2.-3. april

Ved fylkesfinalen 14. februar var det Meløy videregående skole avd. Inndyr som gikk av med seieren og som nå skal representere Nordland under den nasjonale finalen 2.-3. april.

I finalen skal de opp mot representanter for Troms, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland.

Les hele saken på kyst.no