Innhold

Adrian er norgesmester i arbeidsmaskiner

FEIRET GULLET: Elevene på Thor Heyerdahl videregående skole feiret at Adrian Austad (på gullstol) vant skole-NM 2019 i yrkesfaget arbeidsmaskiner. (Foto: tHVGs, gjengitt med tillatelse.)

Adrian Austad fra Thor Heyerdahl videregående skole i Vestfold utkonkurrerte elever fra ni andre fylker i Skole-NM 2019 i yrkesfaget arbeidsmaskiner.

Skole-NM 2019

  • 380 elever konkurrerer i 36 ulike yrkesfag
  • Skole-NM arrangeres i tidsrommet 1. - 26. april
  • Skole-NM arrangeres på 12 videregående skoler i 9 av landes fylker. Se oversikt her.
  • Deltakerne er tatt ut etter lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap 
  • Resultatene fra de ulike arrangørstedene legges ut fortløpende. Les mer her.
  • Bilder fra skole-NM 2019

− Det var artig det, sier en litt beskjeden Adrian Austad. Han sitter blant traktorer og oljelukt på Thor Heyerdahl videregående skole. Torsdag 11. april tok han med seg pokalen for førsteplass i skolemesterskap i arbeidsmaskiner på Sam Eyde videregående skole i Arendal.

Mens pokalen står trygt plassert hjemme i Sundbyfoss, byr lærer Dag Moe Tveitan på Vg2 arbeidsmaskiner, og avdelingsleder Tom Reppesgård på Teknikk og industriell produksjon (TP) på kake og velvalgte ord for Adrian. Det er første gang en elev på TP i Vestfold har vunnet  Skole-NM i yrkesfag. Da er det på sin plass å gjøre stas på elevene.

Til sammen ti fylker var representert i Skole-NM i arbeidsmaskiner. Alle elevene var innom tre arbeidsstasjoner der de fikk testet kunnskap innen motor, hydraulikk og elektro. Adrian skåret full pott på motor- og elektrooppgaven som ble utført på gravemaskin. Til sammen fikk han 29 av 33 poeng på de tre oppgavene der han hele veien måtte forklare dommer hvordan han gikk frem.

Adrian har lært mye på sin praksisplass hos Larvik-selskapet Marthinsen & Duvholt AS, nå med kontorer ved Torp. Her har han allerede fått tilbud om jobb etter fullført Vg2, men 17-åringen har fortsatt ikke bestemt seg om han skal takke ja.

− Jeg vurderer om jeg skal ta Vg3 anleggsmaskinmekanikker på Sam Eyde videregående skole, men jeg er fortsatt i tenkeboksen, forteller Adrian.