WorldSkills Norway

Innhold

WorldSkills får eget museum i 2021

Samtidig med at Yrkes-VM arrangeres i Shanghai i september 2021 vil WorldSkills sitt eget museum åpnes. Her vil de besøkende få lære om den unike historien til WorldSkills-organisasjonen og -bevegelsen som har endret liv til mennesker og samfunn over hele verden.

WorlSkills museum vil bli bygget ved elvebredden av Huangpu elva i Shanghai. WorldSkills museum vil dele organiasjonens historie, såvel som de internasjonale yrkeskonkurransene og utviklingen av verdens industrier og yrkesfag. WorldSkills International samler nå inn objekter og historier som kan bidra til å illustrere dette.

Worldskills International ser etter verktøy og utstyr som har blitt brukt i industriell produksjon. Alle medlemsland i WorldSkills International er invitert til å gi bidrag. Har du spørsmål rundt dette kan de sendes til WorldSkills Norway på post@worldskills.no, så vil vi videreformidle innspill og ideer til WorldSkills International.  Det vil være spennende om også Norge kan bidra med eksempler på vår utvikling av yrkesfag og industri. 

Nasjonale og internasjonale yrkeskonkurranser i regi av WorldSkills

WorldSkills International ønsker også å få samlet inn medaljer, pins, bilder, videoer og andre historiske dokumenter knyttet til nasjonale og internasjonale yrkeskonkurransene som har vært arrangert fra rundt 1950-tallet og frem til dags dato. 

Se liste over alle Yrkes-VM som WorldSkills har arrangert fra 1950 og frem til  dag.

Den første gangen nordmenn deltok i Yrkes-VM i regi av WorldSkills International var i 1991, som ble arrangert i Amsterdam, Nederland.

Det var for øvrig også i Nederland at WorldSkills for første gang i 2008 arrangerte Yrkes-EM. Nærmere bestemt i Rotterdam, hvor det norske yrkeslandslaget fikk en rekke medaljer. 

Se liste over Norges deltakelse i Yrkes-VM og Yrkes-EM gjennom tidene sammen med resultater.

Første gang WorldSkills Norway hadde eget nasjonalt arrangement hjemme i Norge var i 2006. Da ble det arrangert Yrkes-NM på Norges Varemesse på Lillestrøm i samarbeid med Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Se video om WorldSkills International sin historie her: