WorldSkills Norway

Innhold

Line og Marius blir forbilder for unge håndverkere

21-årige Marius Hellestveit fra Bergen (t.v.) og 25 år gamle Line Røe Holmli fra Verdal.

21-årige Marius Hellestveit fra Bergen (t.v.) og 25 år gamle Line Røe Holmli fra Verdal.

Line Røe Holmli (25) og Marius Hellestveit (21) er malernes og gulvleggernes nye forbilder. Vinnerne av NM i Overflateteknikk skal bidra til økt rekruttering og høyere status for yrket.

25 år gamle Line Røe Holmli fra Verdal og 21-årige Marius Hellestveit fra Bergen var de to ungdommer som best taklet presset fra mange tusen tilskuere, og utførte de avanserte oppgavene i NM i Overflateteknikk med størst presisjon. Nå skal norgesmesterne for lærlinger, sammen med de fire øvrige deltakerne i mesterskapet, bidra til å at flere ungdommer blir interessert i å male, sette opp tapet og legge gulv.

– Det er viktig å stå frem i lyset og vise at faget kan være gøy. Gulvlegging handler om presisjon, og det er ikke bare å slenge ned noe på gulvet, sier Hellestveit som til daglig er lærling hos gulvleggerbedriften Øystein Tvedt AS.

– Det er artig å være et forbilde for andre. Jeg føler at vi er med på å løfte statusen til faget. Det jo er overalt på sosiale medier, og skjer jo mye artig rundt konkurransen, sier Line Røe Holmli som går i lære hos Lorvik og Skjørholm Malerservice AS i Verdal.

Les hele saken på MLF.no