WorldSkills Norway

Innhold

- Mange jenter tenker at det er en guttegreie

Elise Emmely Svang Jansen

Elise Emmely Svang Jansen fra Nordre Aker trives godt med å være rørlegger. (Foto: NITO)

Sier Elise Emmely Svang Jansen (27) fra Oslo, om det å være rørlegger. Hun vil inspirere andre jenter til å velge yrkesfag, i et samarbeidsprosjekt mellom NITO og NHO.

Elise er rørlegger og jobber nå som anleggsleder VVS på et stort boligprosjekt i Oslo som heter Bispevika. Ved siden av jobben studerer hun KEM-linja (klima, energi og miljø) på fagskole på kveldstid.

- Da jeg gikk yrkesfag var det nesten ingen jenter. Jeg tror mange jenter tenker at det er en guttegreie - det å være rørlegger. Derfor ønsker jeg å inspirere og snakke med jenter om min jobb, og mulighetene som finnes for etterutdanning, sier Elise til lokalavisen Nordre Aker Budstikke.

Vil øke kvinneandelen

Prosjektet Jenter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO. Prosjektet har som mål å øke kvinneandelen på henholdsvis tekniske yrkesfag, fagskoler og høyskoler og universiteter. Årlig arrangeres det en landsdekkende turné der vi møter om lag 4000 jenter i 9. og 10. klasse. Over 60 rollemodeller er med som foredragsholdere på turnéen.

HER KAN DU LESE MER OM PROSJEKTET