WorldSkills Norway

Innhold

- La de unge velge yrkesfag

 - De som velger mureryrket får lønn under utdannelse og er nesten garantert jobb, sier Fredrik L. Høivik Nilsen.

- De som velger mureryrket får lønn under utdannelse og er nesten garantert jobb, sier Fredrik L. Høivik Nilsen.

Det er mangel på murere i Vestfold. Murmester Dag Arne Nilsen AS vil ha flere unge håndverkere inn i en bransje med stor etterspørsel etter arbeidskraft.

dag leder han Murmester Dag Arne Nilsen AS i store lokaler på Sem og har 62 ansatte og er den største aktøren i Vestfold, samt 32 ansatte på avdelingen i Kongsberg. 

Trenger flere murere

Å være murer er et godt betalt yrke med så og si garanti for fast jobb etter utdannelse. Likevel, rekruttering er vanskelig.  

- Det er mangel på murere i Vestfold. Det er så få som velger yrkesfag i dag, men det er jo ikke alle som er teoretikere og passer bedre som håndverker, sier Nilsen. Selv har han fem lærlinger i hus. De opplever at flere jenter snuser på håndverkyrket. Ei har utdannet seg som murersvenn hos dem. Mange av lærlingene ender opp å jobbe hos murmester Dag Arne Nilsen. 

- Jeg tror dessverre det er mange foreldre der ute som ikke vil se barnet sitt som håndverker. Det er synd, for her er det mange muligheter, samtidig som det er et trygt og stabilt yrke, understreker Nilsen. 

I farens fotspor

På andre siden av murmesterens kontor sitter sønnen Fredrik L. Høivik Nilsen i sin egen kontorstol. Han påpeker at foreldrene aldri presset ham inn i farens fotspor.  

- Jeg begynte på almenfag fordi jeg ikke visste hva jeg ville bli, men skjønte at håndverkerbransjen har mange muligheter. Det var jo på grunn av pappa at jeg gjorde dette valget, sier Fredrik, som tok teknisk fagskole og jobber med prosjektledelse og HR hos faren.  

- Med murerutdannelse er man nesten garantert jobb og lønn under opplæring. Jeg har venner som har studert i mange år, har store studielån, men fast jobb er vanskelig å få. Her sitter jeg uten studielån og har god lønn fra start, forteller han. 

Les hele artikkelen i Tønsberg Blad.