Emma Johanne Torpet skal til Yrkes-EM 2025 i Herning, Danmark

Publisert

Emma Johanne Torpet

Emma Johanne Torpet. Foto: WorldSkills Norway

Emma Johanne Torpet (19) fra Trondheim er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i servitørfaget under Yrkes-EM i Herning, Danmark 9.–13. september 2025. Hun jobber til daglig som lærling hos To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Kort om Emma Johanne Torpet

Alder: 19 år
Bosted:
Trondheim
Arbeidsgiver:
To Rom og Kjøkken, Trondheim
Fag:
Servitørfaget

– Hvor jobber du i dag?

– Jeg jobber som servitørlærling hos To Rom og Kjøkken. Her har jeg mye gjestekontakt og en hverdag som aldri er lik – det gjør det spennende å gå på jobb. Jeg får fagbrevet mitt før sommeren.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

– Det var faktisk min bestemor som foreslo at jeg burde begynne på yrkesfag. Hadde det ikke vært for onkelen min, som bodde rett ved skolen og lot meg flytte inn hos seg, hadde jeg nok aldri startet på restaurant- og matfag.

– Beskriv utdanningsveien som har ledet deg til der du er i dag. Hva verdsetter du mest ved din fagutdanning?

– Jeg har gått to år på skole og er nå inne i mitt andre år som lærling. På To Rom og Kjøkken jobber det mange faglærte med enormt mye kunnskap – og det smitter over hver eneste dag. Det som har betydd mest for utviklingen min, er konkurransene jeg har vært med på. De får meg til å bli bevisst på små, viktige detaljer man ellers lett overser.

Fakta om Yrkes-EM 2025
  • EuroSkills 2025 arrangeres i MCH Messecenter Herning fra 9. til 13. september 2025.
  • Over 600 unge fagarbeidere fra hele Europa skal konkurrere innenfor 38 fag.
  • Det norske Yrkeslandslaget deltar med 17 utøvere i 14 fag
  • Det forventes opptil 100.000 besøkende.
  • Bak EuroSkills Herning 2025 står Barne- og Undervisningsdepartementet, Herning kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbeidsgiverforening, Fagbevegelsens Hovedorganisasjon og SkillsDenmark.
  • Les mer her: https://euroskills2025.com/

– Når oppnådde du, eller når planlegger du å ta ditt fagbrev?

– Jeg tar fagbrevet i juni. Det markerer avslutningen på et viktig kapittel – og starten på noe nytt. Det er både skummelt og spennende, men jeg vet det kommer mye godt ut av det.

– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2025?

– Det føles ikke helt ekte ennå – jeg tror ikke jeg virkelig skjønner det før jeg sitter på flyet til Herning. Det er utrolig stort å få representere Norge i mitt fag, og jeg skal gjøre mitt aller beste.

– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-EM 2025?

– Målet er gull – eller i hvert fall å være med og kjempe i toppen. Jeg har allerede begynt å trene, både alene og sammen med eksperten min Ann Mari. Det kommer til å bli krevende, men også utrolig verdt det når vi står der i Danmark med resten av laget.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-EM 2025?

– Jeg har startet med tre treningsøkter i uka, og det blir nok flere etter hvert. I servitørfaget er det utrolig mye som må sitte – så det handler om repetisjon og presisjon hele veien frem til konkurransen.

– Hvordan tror du at deltagelse i Yrkes-EM 2025 kan påvirke din fremtidige karriere?

– Det er vanskelig å vite hva det fører til, men det er helt klart positivt. Det vil se bra ut på CV-en, og jeg kommer til å bli tryggere på meg selv, samtidig som jeg utvikler ferdighetene mine videre.

– Hva driver du med på fritiden?

– Det er ikke så mye fritid i konkurranseperioden, men når jeg har tid, liker jeg å dra på thrifting, være med venner – og trene litt styrke.