Linn Iren Johansen (20) fra Trondheim skal konkurrere i kokkefaget i Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike 16.-20. september.

Kort om Linn Iren Johansen

Alder: 20 år
Fag: Kokk
Bor: Trondheim
Bedrift: EC Dahls Pub og Kjøkken 

– Hvorfor valgte du å studere ditt yrkesfag? 

– Jeg valgte yrkesfag fordi jeg hadde lyst til å komme ut i arbeidslivet. Jeg søkte først Elektrofag, men fant fort ut at det ikke var noe for meg. Å lage mat er noe jeg alltid har likt å holde på med, så jeg skiftet linje til Restaurant- og matfag, og det viste seg at det var et mye bedre valg for meg.

– Hvilken bedrift jobber du i?

– EC Dahls Pub og Kjøkken.

– Hvilken videregående utdanning har du tatt?

– Jeg gikk VG1 Restaurant- og matfag, VG2 Kokk- og servitør fag og tok fagbrev innen kokkefaget. For øyeblikket går jeg VG4 Påbygging til generell studiekompetanse etter yrkeskompetanse.

– Når og hvor du tok du ditt fagbrev?

– Jeg tok fagbrevet juni 2019 i Trondheim.

– Hvordan opplever du det å være tatt ut til det norske Yrkeslandslaget 2020? 

– Å være tatt ut til Yrkeslandslaget er veldig spennende. Jeg tror det kommer til å bli en utrolig lærerik og artig opplevelse å være en av de som representerer Norge i Østerrike i september.

– Hvilke forventninger har du til egen innsats under Yrkes-EM i Graz, Østerrike? 

– Jeg skal forberede meg så mye jeg kan før Yrkes-EM, og gjøre mitt beste under konkurransen. Jeg kommer nok til å være litt stresset under konkurransedagene, men jeg tror jeg kommer til å takle det bra.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-EM? 

Jeg er så heldig at jeg har en superdyktig ekspert som skal være med å coache meg fram til Yrkes-EM. Før oppgaven kommer har vi sammen satt opp en treningsplan som jeg skal gå igjennom. Da vet vi hvilket utgangspunkt jeg har når oppgaven kommer, og hva jeg må trene mer på.

– På hvilken måte tro du at din deltakelse i Yrkes-EM kan spille inn på din videre karriere? 

– Hvis jeg gjør det bra i konkurransen håper jeg at min deltakelse kan åpne for flere muligheter i løpet av min karriere. Uansett så er det en super mulighet til å utvikle meg som kokk, og lære mye som jeg ikke ville lært om jeg ikke hadde deltatt.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og hva driver du med på fritiden? 

– Jeg vil beskrive meg selv som en sosial, blid og imøtekommende jente. Når jeg ikke er på jobb eller skole, så er jeg som regel med venner og familie. Da ser vi gjerne en film eller så finner vi på noe mer sosialt sammen.