WorldSkills Norway

Innhold

Yrkes-NM 2020 til Agder

Det er nå klart at Yrkes-NM 2020 arrangeres i Kristiansand. Medarrangør er denne gangen Agder fylkeskommune (Vest- og Aust-Agder slåes sammen fra 1. januar 2020). Arrangementet vil finne sted i Sørlandshallen, og datoen er 26.-29. oktober 2020.

– Vi håper på stor oppslutning fra bransjene og at det blir norgesmesterskap i over 30 yrkesfag, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway, som er hovedansvarlig for Yrkes-NM.  Lange mener det er viktig at arrangementet skjer i forskjellige deler av landet da det gir positive effekter for regionen som er vertskap.

Yrkesmessen Yvalg, som hvert år arrangeres av fylkeskommunen og opplæringskontorene i Agderfylkene, blir en del av Yrkes-NM 2020. Både fylkeskommunen og de lokale opplæringskontorene er svært glade for at arrangementet neste gang skjer i Agder.

Yrkes-NM arrangeres hvert annet år og omfatter bl.a. norgesmesterskap i yrkesfag for lærlinger og unge fagarbeidere. I mange av fagene danner Yrkes-NM bakgrunn for uttak til Yrkeslandslaget. Yrkeslandslaget deltar hvert år i enten Yrkes-VM eller Yrkes-EM.  Neste internasjonale konkurranse skjer i august 2019 i Kazan i Russland. Her stiller Norge med et lag på 18 utøvere.

Sørlandshallen: