WorldSkills Norway

Innhold

Yrkes-EM 2020 utsettes

Aktuelt, Yrkes-EM, Yrkeskonkurranser

Publisert

På grunn av den pågående situasjonen med Corona-viruset og alle restriksjoner som er gjeldende i Europa nå så blir Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike utsatt. Arrangementet skulle gått av stabelen i september, men blir i stedet arrangert 6.–10. januar 2021.

Budskapet ble formidlet fra administrerende direktør i WorldSkills Europe, Laurence Gates, i en e-post til alle involverte aktører.

– En internasjonal hendelse av denne skalaen kan dessverre ikke avholdes tidligere på grunn av den nåværende pandemien og de resulterende reisebegrensningene i Europa, som forventes å fortsette langt utover høsten 2020, sier Gates.  

– Måtte utsette for å ivareta helsen til alle involverte

Beslutningen om å utsette EuroSkills 2020 til januar 2021 ble tatt ut fra følgende hensyn:

  • For å ivareta helsen til alle involverte og bidra til inneslutningen av Corona-viruset.
  • For å ivareta interessene til konkurrentene, treningsteamene, eksperter, delegater og WorldSkills Europe-bevegelsen.
  • Tilgjengeligheten til konkurransestedet (Messe Congress Graz) og med tanke på kalenderne WorldSkills Europe og WorldSkills International.

– De nye datoene for EuroSkills gir helsemyndighetene, det østerrikske føderale departementet, regjeringen i provinsen Steiermark, byen Graz, og alle som er involvert i organiseringen av arrangementet den maksimale tiden å takle den stadig skiftende situasjonen og forstyrrelsen forårsaket av Corona-pandemien, sier adm dir Laurence Gates i WorldSkills Europe.

Alderskrav vil ikke påvirkes av utsettelsen

Hun understreker at de eksisterende alderskravskravene for utøvere som skal delta i Yrkes-EM i Graz, Østerrike ikke vil bli påvirket av utsettelsen av arrangementet til januar 2021.

– Mer informasjon om pakker, planlegging, logistikk etc. for arrangementet vil følge i løpet av de kommende ukene. Dere får bære over med oss den nærmeste tiden mens vi omorganiserer og tilpasser oss denne planendringen så raskt som mulig i dagens situasjon.

– Vi forstår at beslutningen om å utsette EuroSkills Graz 2020 vil være skuffende for noen, men sikkerheten og trivselen til alle involverte er av største viktighet. Vi vet at denne beslutningen er til beste for alle som er involvert i arrangementet, og vi setter pris på forståelsen og støtten fra vårt sjenerøse WorldSkills Europe-samfunn på dette tidspunktet. 

I mellomtiden oppfordrer vi dere alle til å følge retningslinjene som er fastsatt av regjeringen i landet ditt for å opprettholde din helse og velvære, og vi ser frem til å se dere alle ansikt til ansikt under Yrkes-EM i Graz i januar 2021.