Informasjon om Skole-NM 2018

Publisert

WorldSkills Norway inviterer til deltakelse i Skole-NM 2018 i samarbeid med Hedmark fylkeskommune, Trøndelag fylkeskommune, Telemark fylkeskommune og Håndverkskulen på Dovre. Skole-NM 2018 arrangeres i 27 yrkesfag og går av stabelen i uke 15, 16 og 17.

Det er rekordstor påmelding til Skole-NM 20818, over 320 elever fra hele landet skal delta. Det er fylkeskommunene som er ansvarlig for å ta ut sine elever til Skole-NM 2018. Dette kan skje gjennom lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap. Oppgaver fra fjorårets mesterskap kan det laste ned og bruke i uttakene og i forberedelsene.

Skole-NM 2018 blir lagt opp etter samme lest som fjorårets. I år er det Hedmark fylkeskommune, det nye sammenslåtte Trøndelag fylkeskommune og Telemark fylkeskommune som blir medarrangører, sammen med Håndverksskulen på Dovre. Konkurransene arrangeres som følger:

Uke 15: 11.- 12. april i Hedmark og på Dovre
Uke 16: 17.- 18. april i Telemark
Uke 17: 25.- 26. april i Trøndelag
Uke 17: 23.-25. april (smedfaget) på Dovre

I Hedmark vil det være videregående skoler i Hamar, Elverum, Ringsaker og Våler som vil være konkurransesteder. I Trøndelag vil det være Strinda videregående skole. De vil ta ansvar for fagene innen restaurant og matfag.

Håndverksskulen på Dovre tar ansvar for tradisjonsfagene møbelsnekker, treskjæring og smedfaget.

Se oversikt over fagene og hvor de arrangeres.

Fristen for å melde inn navn på deltakere og ledsagere er satt til 20. mars 2018.

Hvem kan delta?
I Skole-NM er det yrkesfagelever i ordinært løp som kan delta. Det er ingen aldersgrense. Skole-NM må ikke forveksles med Yrkes-NM. Yrkes-NM er for lærlinger og unge fagarbeidere. Uttak til Yrkes-NM styres og administreres av de enkelte bransjene bak fagene. De som vinner Skole-NM er altså ikke tatt ut til Yrkes-NM eller de internasjonale konkurransene gjennom sin seiere i Skole-NM. Det er egne uttak til Yrkes-NM og til deltakelse på det norske Yrkeslandslaget.

Spørsmål om deltakelse fra ditt fylke kan stilles til kontaktpersonen i ditt fylke.
Last ned oversikt over kontakt personene i fylkene.

Last ned informasjon med ytterligere informasjon.