Medallion for Excellence til Emma

Emma Johanne Torpet ble tildelt Medallion for Excellence i sin første internasjonale konkurranse. Nå drømmer hun om VM samtidig som hun er i ferd med å trene opp neste generasjons utøvere.
Emma Johanne Torpet ble tildelt Medallion for Excellence i sin første internasjonale konkurranse. Nå drømmer hun om VM samtidig som hun er i ferd med å trene opp neste generasjons utøvere.
Alder: 20 år
Bosted: Trondheim
Arbeidsgiver: To Rom og Kjøkken, Trondheim
Fag: Servitørfaget
— Å få være med som utøver i servitørfaget under Yrkes-EM i Herning var veldig stort. Jeg har konkurrert en del før, men denne gangen gikk konkurransen over tre i stedet for to dager, og det var tett program, forteller Emma.
Med 705 poeng var Emma en av tre utøvere på det norske Yrkeslandslaget som mottok Medallion for Excellence. Denne medaljen tildeles utøvere som oppnår en poengsum på 700 eller mer, men som ikke mottar gull, sølv eller bronse. Medaljen anerkjenner utmerket prestasjon og viser at deltakeren har demonstrert ferdigheter på et høyt internasjonalt nivå.
Emma har tidligere deltatt i både Trondheimscup (2023 og 2024) og Norgescup for lærlinger (2024 og 2025). I juni tok hun fagbrevet med karakteren Meget godt bestått.
— I de tidligere konkurransene jeg har deltatt i har vi vært to på et lag, mens i Yrkes-EM måtte jeg stille som individuell utøver. Jeg har trent mye både på jobb og med ekspert, men det har vært uvant å være alene om ansvaret når jeg tidligere har hatt en partner å samarbeide med.
Emma peker på at det har vært viktig å trene på selve konkurransesituasjonen i tillegg til de konkrete oppgavene som skal løses.
— Jeg er glad for at jeg har litt konkurranseerfaring fra før så jeg var forberedt på å stenge ute støy fra omgivelsene og konsentrere meg om å løse oppgavene.
I tillegg til god hjelp fra ekspert Ann Mari Wang-Johannessen berømmer Emma arbeidsgiver To Rom og Kjøkken.
— De har vært støttende hele veien! Og det er så mange flinke folk på jobb som har hjulpet meg med trening og alt jeg har lurt på. Jeg satte også stor pris på at min tidligere lag-venninne ble med til Danmark og heiet fra sidelinjen.
Det var tre tettpakkede konkurransedager som møtte henne i Herning. Oppgaver skulle løses, arbeidsstasjonen skulle holdes ren og ryddig underveis og frivillige besøkende stilte som gjester så alt skulle føles så autentisk ut som mulig.
— Vi var gjennom tre moduler, som alle bestod av en rekke oppgaver. Den første dagen skulle vi blant annet lage og servere en rekecocktail, lage en selvkomponert kaffedrikk, kjenne igjen sprit og krydder kun på lukten og tilberede en sandwich fra a la carte meny foran gjestene. Dag to var viet til modern fine dining hvor vi skulle bokse et bord, forberede service, og servere fire retter med vin på ulik måte, samt transjere og flambere foran gjestene. Den siste dagen rullerte vi mellom flere stasjoner, hvor vi for eksempel skulle løse en baroppgave, lage en smoothie, og transjere både en kylling og en ananas foran gjestene.
Og alt dette var du forberedt på?
— Alt unntatt ananasen. Jeg hadde nemlig øvd på å transjere en melon. Så fort vi fikk vite om oppgaven var det bare å skaffe en haug med ananas og øve på rommet, ler Emma.
— Akkurat nå står jeg faktisk og gjør klart til trening for lærlinger til Asko Trondheimscup hvor jeg er lagleder. De skal i ilden om få dager, og hvis alt går etter planen håper jeg å kunne trene dem videre til Norgescup. For min egen del håper jeg at jeg får delta i VM i Shanghai neste år, forteller Emma.
En strålende fornøyd mottaker av Medallion for Excellence, Emma Johanne Torpet, sammen med ekspert i servitørfaget Ann Mari Wang-Johannessen.