Tre Agder-gutter hedret for sine prestasjoner i Yrkes-EM 2023

Publisert

Per Magne Svardal fra Konsmo, som tok gull i bilskadefaget under Yrkes-EM 2023 i Gdansk Polen, var én av de tre Agder-guttene som Fylkeskommunen ønsket å hedre.

Per Magne Svardal fra Konsmo, som tok gull i bilskadefaget under Yrkes-EM 2023 i Gdansk Polen, var én av de tre Agder-guttene som Fylkeskommunen ønsket å hedre. Foto: WorldSkills Norway

Tre unge gutter fra Agder ble hedret av fylkesordfører Arne Thomassen for sine prestasjoner under Yrkes-EM 2024. Per Magne Svardal fra Konsmo tok gull i bilskadefaget, mens Sindre Løland fra samme sted tok femteplass i bilfag lette kjøretøy. Sondre Klungland fra Søgne tok fjerdeplass i bilfag tunge kjøretøy.

Thomassen var svært imponert over guttenes innsats, og sa at de er flotte ambassadører for yrkesfag. Han fremhevet også at det er gledelig at interessen for yrkesfag øker, og at det er god etterspørsel etter unge med yrkesutdanning i arbeidslivet.

Under Yrkes-EM 2024 i Gdansk, Polen ble det gull på Per Magne, og fjerde- og sjetteplass på Sondre og Sindre.

Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway, kommenterer:

– Dette er en flott anerkjennelse av tre unge talenter som har jobbet hardt for å nå sine mål. Deres prestasjoner er en inspirasjon til andre unge som vurderer yrkesfag.

Valstad mener at suksessen til de tre guttene fra Agder er et bevis på at yrkesfag er et godt valg for unge som ønsker å ha en meningsfull og godt betalt jobb.

– Yrkesfag er fremtiden, og det er viktig at vi fortsetter å satse på dette utdanningsløpet. Vi trenger flere unge som velger yrkesfag for å sikre at vi har nok fagfolk i arbeidslivet.

Sindre Løland tok femteplass i bilfag lette kjøretøy og vant også en 'medallion of excellence' under Yrkes-EM 2023 i Gdansk, Polen.

Sondre Klungland tok fjerdeplass i bilfag tunge kjøretøy og vant også en 'medallion of excellence' under Yrkes-EM 2023 i Gdansk, Polen.