Åse er første kvinnelige norgesmester i billakkering

Åse Brekke Roe.

Åse Brekke Roe.

NRK P3 har intervjuet Åse Brekke Roe (27) som ble første kvinnelige norgesmester i billakkering.

Åse Brekke Roe ble kjent for mange da hun i 2015 deltok i Yrkes-VM i billakering i Sao Paulo i Brasil. Der kom hun på 5. plass og fikk "Medal of excellence". Før det hadde hun vunnet gullmedalje i Yrkes-NM. Til NRK P3 forteller billakkereren fra Bø forteller hvorfor hun elsker yrket sitt.

– Ikke skal du være noe skitten når du holder på heller. Har du fettete fingre, så blir det jo ødelagt.

Åse er født og oppvokst i «Rådebank»-bygda, og sammen med flere lokale, spiller hun en viktig del i sesong tre av P3-serien.

Dersom du har sett noen av de første episodene i årets sesong, vil du nemlig se flere likhetstrekk mellom henne og karakteren «Hege».

Karakteren «Hege» i «Rådebank» er inspirert av Åse og flere andre damer. 27-åringen har vært en sentral del av researcharbeidet til P3-serien.

– Åse har vært til stor inspirasjon for oss både som menneske og fagperson. Hun har delt sine erfaringer, og det har vært til stor hjelp i arbeidet med Heges historielinje i sesong 3, forteller serieskaper Linn-Jeanethe Kyed til P3.no.

Les hele historien på NRK.no om hvorfor Åse Brekke Roe valgte yrkesfag, og hvilke reaksjoner hun fikk.

Åse Brekke Roe er trener/ekspert i faget billakkering på det norske Yrkeslandslaget som skal til Shanghai, Kina for å konkurrere i Yrkes-VM høsten 2022.

Se videointervju med Åse under Yrkes-VM i Brasil 2015: