Yrkes-NM og Skole-NM i 2022

vinnerne i barne- og ungdomsarbeid Skole-NM 2019

2020 og 2021 har vært preget av pandemi og avlysninger. Nå begynner vi endelig å se fremover mot bedre tider og til å kunne gjennomføre våre aktiviteter for skoleelever, lærlinger og unge fagarbeidere. Vi i WorldSkills ser frem til å arrangere Skole-NM og Yrkes-NM i 2022.

Skole-NM 2022

  • WorldSkills Norway arrangerer Skole-NM hvert år. Her møtes elever fra ulike utdanningsprogram for å kåre Norges beste yrkesfagelever
  • Skole-NM 2022 arrangeres i april 
  • Skole-NM arrangeres på ulike videregående skoler i flere av landes fylker
  • Deltakerne er tatt ut etter lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap 
  • Det første Skole-NM ble arrangert i 2017
Skole-NM 2022

I april 2022 vil Skole-NM arrangeres på ulike skoler rundt om i landet. Deltakere til Skole-NM kvalifiserer seg gjennom lokale og regionale uttak i januar til mars. Formelt uttak gjøres av fylkeskommunene.

- Det kan kanskje oppleves som litt tidlig å snakke om Skole-NM som arrangeres i april 2022, men vi vet at lærerne planlegger neste skoleår denne våren. Vi vil derfor oppfordre lærere ved yrkesfaglige program til å legge inn yrkeskonkurranser i sine planer for skoleåret 2021-22.  Skole-NM er svært motiverende og engasjerende for elevene. Å delta i fylkesmesterskap og NM gir erfaringer som er bra å ha med seg og ikke minst er det morsomt å måle seg med de beste elevene fra resten av landet, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Skole-NM arrangeres i april 2022. Detaljene rundt arrangementet vil bli offentlig i løpet av våren.

Nærmere informasjon om Skole-NM 2022.

Yrkes-NM 2022

  • Yrkes-NM arrangeres hvert 2. år. Her møtes Norges beste lærlinger og unge fagarbeidere i skarp konkurranse for å kåre Norges beste fagarbeidere
  • Yrkes-NM 2022 arrangeres 27.–29. september i Sørlandshallen i Kristiansand. Det arrangeres samtidig en stor utdanningsmesse.
  • WorldSkills Norway og Agder fylkeskommune er arrangører 
  • 150 utøvere skal konkurrere i 18 ulike yrkesfag
  • Deltakerne er tatt ut av bransjeorganisasjoner 
  • Det første Yrkes-NM ble arrangert i 2002.
Yrkes-NM 2022

– Yrkes-NM 2022 vil arrangeres i Kristiansand, nærmere bestemt Sørlandshallen i uke 39. Agder fylkeskommune står som medarrangør og skal arrangere utdanningsmesse for ungdomskoler samtidig.  Vi er svært glade for at Agder fylkeskommune har tatt på seg rollen som arrangør og bidra til å gjøre 2022 til et yrkesfagenes år på Sørlandet, sier Bjørnar Valstad.

– I forrige Yrkes-NM ble det konkurrert i 30 ulike yrkesfag. Målet er å ha like mange fag i 2022 og gjøre dette til en ordentlig feiring av yrkesfagene. Vi forsøker også å få med noen helt nye fag som tidligere ikke har vært med på programmet, enten som oppvisningsfag og konkurransefag.

Nærmere informasjon om Yrkes-NM 2022.