Yrkes-EM i Østerrike i september 2021

Yrkes-Em i Graz, Østerrike september 2021

Yrkes-EM i Graz, Østerrike, som ble utsatt på grunn av Covid 19-pandemien, blir arrangert 22. – 26. september 2021. Det er usikkert om Norge deltar.

Arrangementet var opprinnelig planlagt å finne sted i september 2020, men ble utsatt to ganger på grunn av Covid-19-pandemien - først til januar 2021 og deretter på ubestemt tid.

Nå har imidlertid WorldSkills Europe bestemt at Yrkes-EM i Graz, Østerrike blir arrangert 22.-26. september i år.

EuroSkills Graz 2021-teamet har utarbeidet omfattende tiltak og utviklet et velbalansert og ekstremt omfattende Covid-19-forebyggingskonsept i tråd med gjeldende regler for å være vertskap for arrangementet i september 2021.

Den opprinnelige arenaen for arrangementet, Messecongress Graz, er allerede booket til andre arrangementer i september 2021, så EuroSkills Graz 2021 vil finne sted i Schwarzl Freizeitzentrum-senteret, som ligger 15 km fra sentrum av Graz.

Mer informasjon om det planlagte arrangementet er tilgjengelig på www.euroskills2021.com

Usikkert om Norge deltar

Styret i WorldSkills Norway bestemte seg før jul i fjor å trekke det norske laget fra deltagelse i Yrkes-EM i Graz, Østerrike på grunn av den utfordrende situasjonen knyttet til Covid 19-pandemien.

– Selv om arrangøren nå har bestemt seg for å gjennomføre Yrkes-VM i Graz, Østerrike i september, så er det ikke sikkert at det norske yrkeslandslaget vil delta. Om Norge skal melde seg på igjen som deltaker i høstens konkurranse må opp til ny vurdering i styret i WorldSkills Norway. Alternativet er at vi heller retter vårt fokus mot Yrkes-VM i Shanghai høsten 2022,, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Neste styremøte i WorldSkills Norway blir avholdt i midten av februar.