Yrket mitt: Hanne (23) er butikkslakter

Ha

Hanne Hageland Tønnesen er butikkslakter hos Meny Lillesand. Foto: Privat.

Hanne Hageland Tønnessen ante ikke hva hun skulle bli, men fikk tilkallingsjobb hos Meny. Nå har hun sølv i Yrkes-NM i faget  butikkslakter, og er tatt ut som utøver på det norske yrkeslandslaget.

23-åringen fra Flekkerøy i Kristiansand er nesten ferdig med læretiden si som butikkslakter og arbeider hos Meny Lillesand.

– Man kommer alltids frem til noe, men det er like vanskelig å hjelpe andre med middag som det er å finne noe til seg selv, sier hun i et intervju med nettavisen Framtida.no.

Tønnessen er blant de som skal reise til Graz i Østerrike og konkurrere i Yrkes-EM 2020, som er utsatt til januar 2021 på grunn av Corona-situasjonen.

23-åringen er ikke ukjent for konkurranser, hun har allerede sikret seg et NM-sølv i faget  butikkslakter fra september i fjor. Det er fremdeles det mest utrolige som har hendt henne på jobb, forteller Tønnessen.

Fra tilkallingsjobb til fagbrev

– Hvorfor valgte du denne yrkesveien?

– Jeg visste egentlig ikke hva jeg skulle jobbe med, men så fikk jeg en tilkallingsjobb i ferskvare. Der trivdes jeg så godt at jeg fant ut at jeg like godt kunne ta fagbrev som butikkslakter, forteller Tønnessen.

23-åringen forklarer at når man utdannar seg til butikkslakter går man først på Vg1 Restaurant og matfag og deretter Vg2 Matfag, før man går ut i lære to år i bedrift. Hun har således vært innom mange ulike fag i utdanningsløpet, som for eksempel kokk, servitør, baker, konditor og pølsemaker.

– Alt det man er innom i de andre fagene kan man bruke når man blir butikkslakter. Faget er mye mer enn bare kjøtt. Kundene spør om alt. Jeg mener derfor at utdanningsløpet forbereder deg godt på hverdagen som butikkslakter.

Til sommeren skal hun etter planen gå opp til fagprøve for å sikre seg fagbrevet.

Les hele saken i nettavisen Framtida.no