Viken: 90% av søkerne har fått læreplass

Olav Horne i Viken fylkeskommune

Olav Horne i Viken fylkeskommune. (Foto: Viken fylkeskommune)

90 prosent av dem som søker om lærlingplass i Viken kommer seg ut i arbeidslivet, og i midten av oktober var de fleste ute i arbeid. De resterende som ikke får lærlingplass får flere tilbud fra andre hold.

– De får alle et tilbud om å gjennomføre fagopplæring i skolen. Noen takker ja til dette, mens andre enten begynner på andre utdanningsløp eller tar opp fag for så å søke om ny lærlingplass til våren, sier leder for fag og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune Olav Horne til lokalavisen Smaalenes Avis

Horne mener at pandemien ikke har påvirket lærlingene som hardt som han fryktet.

– Jeg er egentlig positivt overrasket. Situasjonen er egentlig ganske lik som tidligere år. Men noen bransjer har blitt hardere rammet av koronakrisen, og lærlinger har blitt permittert som følge av dette. Vi hadde blant annet 200 lærlinger i flybransjen for å ta et eksempel.

Arbeidsledigheten har til tider vært skyhøy siden mars og mange har vært permitterte fra jobbene sine. Horne håper likevel at markedet tørr å satse på lærlingene i tiden vi er inne i.

– Det er en nedgang, men det vil alltid komme en oppsving. Det er viktig å påføre kompetanse i de tøffe tidene for å kanskje komme seg lettere ut av den situasjonen man er oppe i, mener lærlinglederen.

Les hele saken hos lokalavisen Smaalenes Avis.