WorldSkills Norway

Innhold

Corona-viruset og Yrkes-EM 2020

Aktuelt, Yrkes-EM

Publisert

– Det er foreløpig ingen planer om å avlyse norsk deltakelse i Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike i september på grunn av Corona-viruset. Men både arrangøren og vi følger situasjonen nøye, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Den pågående situasjon rundt Corona-viruset blir løpende overvåket av både sentrale og lokale myndigheter i Østerrike, opp mot at det skal arrangeres europamesterskap i yrkesfag i byen Graz 16.-20. september. Arrangøren EuroSkills Graz følger også nøye med på situasjonen sammen med WorldSkills Europe. De opplyser om at alle nødvendige forebyggende tiltak vil bli iverksatt utfra hensyn til helse og trygghet for alle involverte. 

Statusen per 3. mars kl 12.00 var at det kun var 18 tilfeller av personer som var smittet av Corona-viruset i Østerrike, som på dette tidspunkt var rundt halvparten av antall smittede i Norge.   

WorldSkills Norway har ansvaret for den norske deltakelsen i Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike.

– Vi blir løpende informert av arrangøren i Østerrike rundt situasjonen med Corona-viruset. Vi følger selvsagt også nøye med vurderingene som gjøres fra UD og Folkehelseinstituttet hva gjelder land de mener det ikke anbefales å reise til. Foreløpig er det ikke sagt at det frarådes å reise til Østerrike.