Eivind André Wetting skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Publisert

Eivind André Wetting

Eivind André Wetting. Foto: WorldSkills Norway

Eivind André Wetting (22) fra Skien er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Bilskadefaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. Han jobber til daglig hos Alfie Bilskade AS.

Kort om Eivind André Wetting

Alder: 22 år
Fag: Bilskadefaget
Bor: Skien
Bedrift: Alfie Bilskade, Skien
Lokale medier: Varden, Telemarksavisa, NRK Telemark, Porsgrunns Dagblad, TA.no

Pressebilder av Eivind André Wetting (Flickr)

– Hvor jobber du i dag?

Jeg jobber på et bilskadeverksted i Skien som heter Alfie Bilskade. Det er et mindre bilskadeverksted hvor vi har fokus på kvalitet og å holde orden på verkstedet. Det som gjør mine arbeidsoppgaver interessante er at de er varierte; selv om prosessene er like, er det aldri to like skader.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Det som inspirerte meg var nok min pappa. Han har også vært bilskadereparatør og har vært lærer på videregående skole i akkurat det faget. Jeg var ofte med ham ut på skolen på kveldene og i helgene, og det var nok der jeg så mulighetene i faget.

– Beskriv utdanningsveien som har ledet deg til der du er i dag. Hva verdsetter du mest ved din fagutdanning?

Min periode på videregående var preget av mye hjemmeskole på grunn av corona. Men det som har ledet meg til der jeg er i dag, er at jeg fikk vært mye utplassert i bedrift, og det har hjulpet meg til å få læreplass og fast jobb. Jeg fikk ganske fort tillit fra arbeidsgiver og fikk stå på egne jobber med litt hjelp ganske fort.

– Når oppnådde du, eller når planlegger du å ta ditt fagbrev?

Jeg tok fagbrevet før sommerferien 2023. Dette var ganske stort for meg, da jeg hadde fullført en utdanning og følte meg mer selvstendig. Jeg følte en stor mestringsfølelse når jeg hadde fått fast jobb rett før jeg gikk ut i sommerferie.

– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024?

Det er stort å få representere Norge i en så stor konkurranse. Det har gitt meg en stor mestringsfølelse, og jeg føler at jeg kommer til å vokse både yrkesmessig og personlig.

– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-VM 2024?

Mine forventninger til Yrkes-VM er å klare å holde hodet kaldt og prestere det jeg vet jeg kan. Målet er å nå 80 poeng. Det å i det hele tatt få lov til å være med betyr masse for meg.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-VM 2024?

Mye av treningen min vil foregå i arbeidstid. Jeg vil ha fokus på vurderingskriteriene på de jobbene jeg utfører i hverdagen.

– Hvordan tror du at deltagelse i Yrkes-VM 2024 kan påvirke din fremtidige karriere?

Jeg tror at det vil styrke mine ferdigheter og lære meg å jobbe mer effektivt på en smart måte. Med dette tror jeg at det vil åpne seg flere muligheter for meg i fremtiden.

– Hva driver du med på fritiden?

Fritiden min går for det meste med på å være student. Jeg studerer på fagskole på deltid. Ellers så tilbringer jeg tid med venner og familie.

Les også:
Yrkeslandslaget 2024
Kort om Yrkes-VM 2024
  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.