Andreas Jørgensen skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Andreas Jørgensen

Andreas Jørgensen. Foto: WorldSkills Norway

Andreas Jørgensen (21) fra Grimstad er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Bilfag - tunge kjøretøy under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. Han jobber til daglig hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS i Arendal.

Kort om Andreas Jørgensen

Alder: 21 år
Fag: Bilfag, tunge kjøretøy
Bosted: Grimstad
Arbeidsgiver: Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS avd. Arendal
Lokale medier: Grimstad Adressetidende, Agderposten, NRK Sørlandet, Fædrelandsvennen

> Pressebilder av Andreas Jørgensen (flickr.com)

– Hvor jobber du i dag?

Jeg jobber hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS avd. Arendal. Det er et flott sted i Arendal med flotte folk og et godt arbeidsmiljø. Arbeidsoppgavene er spennende og varierte hver dag, nesten alle dager er forskjellige. Jeg jobber med alt fra klargjøring av nye biler til bremser, feilsøking og servicearbeid.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Jeg holdt på med motorsport gjennom hele ungdomsskolen, og da tenkte jeg at det var lurt å gå den veien som passet best til det jeg drev med, og det var mekanikerveien.

– Beskriv utdanningsveien som har ledet deg til der du er i dag. Hva verdsetter du mest ved din fagutdanning?

Jeg startet på TIP på VG1 og deretter på kjøretøy på VG2. Jeg ble så lærling hos Bertel O. Steen som lastebilmekaniker. Jeg tok fagbrev og nå jobber jeg som mekaniker på lastebiler og busser.

– Når oppnådde du, eller når planlegger du å ta ditt fagbrev?

Jeg tok fagbrevet sommeren 2022. Det var en god følelse å endelig bli ferdig utdannet og få en fast jobb med noe jeg liker å holde på med.

– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024?

Det er gøy! Sykt stort. Jeg gleder meg til å representere Norge i Frankrike til høsten.

– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-VM 2024?

Jeg ønsker å gjøre det så bra som mulig, og det hadde jo vært gøy med en pallplassering som en bonus på å være med. Jeg er i gang med forberedelsene allerede og ser frem til det.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-VM 2024?

Jeg går gjennom oppgaver og trener sammen med min mentor. Jeg øver på fritiden og på jobb. Jeg føler jeg har konkurransenervene på plass med tanke på at jeg driver aktivt med motorsport.

– Hvordan tror du at deltagelse i Yrkes-VM 2024 kan påvirke din fremtidige karriere?

Jeg tror det kan ha mye å si. Man utvikler seg både på mekanikerbiten og som person. Jeg får masse erfaringer som jeg håper jeg kan få bruk for i fremtiden.

– Hva driver du med på fritiden?

Jeg kjører aktivt Trial og deltar i alle nasjonale løp. Jeg har tidligere deltatt i EM i juniorklassen med 3. plass som beste plassering. Jeg deltok også på Lag-VM i 2022 på mixlaget til Norge, hvor vi tok en 2. plass. I tillegg er jeg Trialtrener for regions sør-teamet, Team Norway junior og Team Motorsyklisten. Så mye av tiden går med til konkurranse, trening, skruing og å hjelpe andre.

Les også:
Yrkeslandslaget 2024
Kort om Yrkes-VM 2024
  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.