Marius Hellestveit

Marius Hellestveit (22) fra Alver utenfor Bergen skal konkurrere i faget Gulvlegger i Yrkes-EM 2020 i Graz, Østerrike 16.-20. september.

Kort om Marius Hellestveit

Alder: 22 år
Fag: Gulvlegger
Bor: Alver utenfor Bergen
Bedrift: Øystein Tvedt AS

– Hvorfor valgte du å studere ditt yrkesfag? 

– Jeg valgte mitt yrkesfag først og fremst pga jeg trengte en jobb, jeg har egentlig studert industriteknologi og planen var og utdanne meg industrirørlegger. Faget jeg landet (gulvlegger/overflateteknikk) på var både spennende og variert. Gode kollegaer og sjefer. Det er også gøy og kunne være en av de siste inn på et bygg og levere et overflateresultat som synes og blir fint.

– Hvilken videregående utdanning har du tatt?

– Teknisk Industriell- Produksjon, Industri Teknologi og gulvleggerskolen.

– Når og hvor tok du ditt fagbrev?

– Jeg var litt sent ute og tok fagbrev, jeg skulle tatt det for en god stund tilbake. Men jeg fikk endelig tatt fagbrevet 3. februar i år.

– Hvordan opplever du det å være tatt ut til det norske Yrkeslandslaget 2020? 

– Det og være en som har blitt tatt ut til det norske Yrkeslandslaget 2020 er først og fremst artig. Det har vært en lærerik opplevelse frem til jeg ble tatt ut, blant annet det og være med på og i tillegg vinne Yrkes-NM. En får virkelig vist frem faget og hva jeg selv vil og klarer å oppnå.

– Hvilke forventninger har du til egen innsats under Yrkes-EM i Graz, Østerrike? 

– Forventningene til meg selv under EM er høy, jeg er et konkurransemenneske ut av en annen verden. Jeg sikter på en plass på pallen.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-EM? 

– Hvordan jeg forbereder meg til EM er blant annet det og reise ned til Danmark på en gulvleggerskole en uke, planen der er jo og få lært meg noe tips og triks. Samt øve i lag med danskene som er ganske flink til dette her. Samtidig blir det er par hundre timer med trening på lageret. Da blir det og trene på gamle EM-oppgaver.

– På hvilken måte tro du at din deltakelse i Yrkes-EM kan spille inn på din videre karriere? 

– Det vil garantert være en form for berikelse. Folk vet hvem jeg er, og jeg får vist hva jeg kan.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og hva driver du med på fritiden? 

– Jeg er en aktiv mann. Jeg har alltid noe og gjøre på. Driver veldig mye med båter, kjøp og salg, reperasjon og båtturer. Jeg skrur også mye på bil, hjelper ofte andre med å skru.