Britt Kristiansen

Britt Kristiansen.

Britt Kristiansen.

Britt Kristiansen deltar på Yrkeslandslaget 2020 som ekspert og trener for butikkslakterfaget.

Kort om Britt Kristiansen

Alder: 59 år

Bosatt: Sarpsborg

Fag: Butikkslakter

Arbeidsgiver: Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen

– Hvorfor valgte du ditt yrkesfag? 

– Jeg har alltid vært interessert i mat , så jeg  var aldri i tvil om mitt valg

– Har yrket ditt levd opp til dine forventninger? 

– Ja så absolutt, det er et yrke som er under utvikling hele tiden

– Hvilken utdanning har du tatt?

– jeg er utdannet pølsemaker, butikkslakter og kjøttskjærer. Jeg har også utdanning innen logistikk og innkjøp og mental coach.

– Når kom du med som ekspert på Yrkeslandslaget for første gang? 

– Nå i 2020, vårt fag har ikke vært med før.

– Hva er dine forventninger til til å være ekspert under Yrkes-EM i Graz, Østerrike? 

– Jeg håper på et tett samarbeide med ekspertene. Lære av de andre landene, spent på hvordan de vektlegger konkurransen. Dele kunnskap med hverandre og utvikle konkurransen videre

– Som ekspert er du også coach for utøver. Kan du i korte trekk fortelle hvordan du/dere legger opp treningen og forberedelsen? 

– Vi har satt opp en treningsplan med øving 2 dager i uken. Vi har ennå ikke fått oppgaven så vi vet ikke hva den inneholder. Tatt utgangspunkt i andre konkurranser vi har deltatt på i Europa. Kandidaten sender bilder på de treningene hun har selv, får tilbakemelding fra meg. Vi er nå kommet godt i gang med skjæredelen og går over på å lage spesialiteter. Så snart vi kan etter korona skal vi ha trening sammen.

- Hvilken faglig prestasjon i ditt yrke er du mest stolt av? 

– Våre lærlinger er blitt Norgesmestere nå igjennom 26 år. Vi har 5 gull, 8 sølv og 6 bronse medaljer fra europamesterskap (young butcher competition). Vi har 2 gull fra Nordisk/Baltisk gourmet butcher competition. Det er jeg veldig stolt av er selv Norgesmester i gilling.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og hva driver du med på fritiden? 

– Jeg lever og ånder for våre lærlinger. Syns det er gøy å trene dem mot konkurranse eller til fag-/svenneprøven. Får masse energi av det. Fritiden ut på tur, gå sykle dra på matopplevelser. Spise god mat med venner.