Morten Ridderseth (21) er tatt ut til det norske yrkeslandslaget og skal konkurrere i resepsjonsfaget i Yrkes-VM 2019 i Kazan, Russland.

Kort om Morten Ridderseth:

Alder: 21 år
Fag: Resepsjonsfag
Hvor kommer fra: Tromsø
Hvor bor du nå: Tromsø
Navn på bedrift: Clarion Hotel The Edge
Profilnavn på Instagram: mortenridderseth

 

Se bilder av Morten.

- Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?

- VG1: Service og samferdsel og VG2: Reiseliv. Jeg har hatt 2 år resepsjonslærling i Hurtigruten. Jeg trives veldig med å ha denne utdannelsen, den er allsidig og man har mange muligheter til å prestere bra i mange forskjellige jobber etter utdannelsen.

- Hvorfor har du valgt ditt fag?

- Faget mitt gir meg en mulighet til å møte utrolig mange mennesker fra alle verdens kanter og det er en god inngangsbillett til videre arbeid innen reiseliv og hotellbransjen.

- Hva er det beste med faget ditt / hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?

- Det beste med faget er helt klart folkene, både gjester og kollegaer. Om man er innteressert i mennesker og å ha verden som arbeidsplass så er dette riktig valg for deg. Man lærer seg så utrolig mye om seg selv og mennesker. 

- Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?

- Den største ære og en stolthet jeg aldri har opplevd før!

- Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-VM?

- Mine forventninger er å gjøre mitt aller beste og prestere etter det.

- Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?

- Mye øving og trening sammen med min spesialist.

- På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere?

- Det gjenstår å se, men man utvikler snart sitt nettverk ut i verden og man får unike bekjentskap.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

- Jeg er en engasjert og målbevisst person. Min lidenskap er reiseliv og hotelldrift og jeg tror på at så lenge man gjør sitt beste og er engasjert i sitt arbeid så kan man nå langt.

- Hva driver du med på fritiden?

- Langt der fremme en dag så driver jeg mitt eget hotell, men på veien dit er det mange delmål og utfordringer. Det som er sikkert uansett er at jeg enda jobber i bransjen.