Lorang Strand (21) er tatt ut til det norske yrkeslandslaget og skal delta i elektrikerfaget i Yrkes-VM 2019 i Kazan, Russland.

Kort om Lorang Strand:

Alder: 21 år
Fag: Elektriker
Hvor kommer fra: Asker
Hvor bor du nå: Asker
Navn på bedrift: Ansnes Elektro

Se bilder av Lorang.

- Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?

-  Vg1 og Vg2 Elektrofag. Samt 2,5 år i læra, går opp til fagprøven nå ila våren. Jeg er veldig fornøyd med valget jeg gjorde, og utdanningsløpet. Veldig interessant yrke samtnye utfordinger hver dag!

- Hvorfor har du valgt ditt fag? 

- Det virket som et praktisk og lærererikt fag, som kombinerte både det praktiske aspektet, men også mye teori som må læres for å mestre faget på en god måte

- Hva er det beste med faget ditt / hvorfor skal andre velge det faget du har valgt? 

- Det beste ved å være elektriker er alle de forskjellige oppgavene vi har. Vi har en variert hverdag, som gjør det interessant å dra på jobb.

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag? 

- Veldig prestisjefylt. Jeg ser frem til å denne utfordringen, og lære så mye jeg kan av erfaringene!

- Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-VM? 

- Jeg kommer til å sette av så mye tid som mulig til forberedelsene. Det blir mye i helgene, samtitid så prøver jeg å gjøre litt småting i arbeidstiden. Jeg har en veldig travel ukeplan fra før, og skal gjøre mitt beste for å sette av så mye tid jeg kan til forberedelsene.

- Hvordan forbereder du deg til mesterskapet? 

- Jeg forbereder meg først og fremst ved å være i jobben full tid. Ved siden av dette har jeg fått disponert et hjørnet av lageret på jobben til å sette opp en arbeidsbås som jeg kan jobbe i helgene. Jeg har fått sponset en hel del materiell fra våre leverandører, slik at jeg har alt av utstyret jeg trenger for å øve.

- På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere? 

- For min del er deltagelsen her et veldig stort løft på selvtilliten. Jeg har fått tilbud om å være med på et KNX sertifiseringskurs, som er veldig lukrativt for fremtidig arbeider i elektrobransjen.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som person? 

- Jeg er veldig systematisk, og liker at ting er ryddig, og på stell. Jeg arbeider raskt, og er flink til å konsentrere meg om en arbeidsoppgave, selv om det er mye distraksjoner rundt. Jeg er litt introvert i større sammenkomster, men ellers er jeg alltid blid.

- Hva driver du med på fritiden? 

- Jeg liker å trene, og setter av en del tid i uka til dette. Jeg jobber også kveldstid som svømmetrener for ungdomsgruppa i Asker svømmeklubb. Når jeg ikke er i svømmehallen eller på jobb, tar jeg meg gjerne en gåtur ut i utmarka for å slappe av og senke skuldrene litt fra ukas stress.