Arne Berre (21) er tatt ut til det norske yrkeslandslaget og skal delta i Yrkes-VM 2019 i Kazan, Russland, hvor han i august skal konkurrere i bilskadefaget.

Kort om Arne Berre:

Alder: 21
Fag: Bilskadefaget
Hvor kommer du fra:  Namsos
Hvor bor du nå: Namsos
Navn på bedrift: Namdal Bilskade AS
Profilnavn på Instagram: Bodyshopboi

 

Se bilder av Arne.

- Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den? 

- VG1 TIP - VG2 Bilskade og lakk - VG3 og VG4 opplæring i bedrift(Namdal Bilskade). Hadde meget god opplevelse med utdanningen, men ser jeg lærte mest når jeg var ute i praksis.

- Hvorfor har du valgt ditt fag? 

- Jeg valgte Bilskadefaget fordi jeg ville ha en jobb som var variert og spennende. Tenkte egentlig å bli bilmekaniker, men så at bilskadefaget var mye mer interessant og utfordrende. 

 Hva er det beste med faget ditt / hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?

Det beste med faget mitt er at jeg kan se en stor forskjell ifra når bilen kommer inn, til den blir levert tilbake til kunde.

- Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?

Jeg ser det som ett stort ansvar å kunne representere Norge i bilskadefaget under WorldSkills Kazan. Har deltatt på flere arrangementer for å promotere yrkesfag og bransjen. Dette synes jeg er meget spennende og utfordrende å kunne få inspirere ungdom til å velge yrkesfag!

- Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-VM? 

- Jeg forventer at jeg skal gjøre mitt beste og at jeg skal holde fokus på oppgaven. Målet er å kunne få hevde meg blant de beste.

- Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?

- Jeg bruker tiden nå før mesterskapet på å trene på lignende oppgaver som jeg kan få under mesterskapet. Jeg prøver også å forstå skalaen på arrangementet, og forbedre meg på omfanget rundt konkurransen.

- På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere?

Jeg tror at min deltakelse i WorldSkills vil gi meg en meget stor fordel ved en eventuell jobbsøknad. Jeg ser også at det åpner dører for å kunne fortsette å delta på å kunne inspirere ungdom.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som person? 

- Jeg er en rolig og ryddig person med en stor interesse og lidenskap for bil.

- Hva driver du med på fritiden?

- Fritiden bruker jeg til studier(teknisk fagskole), bil og venner.