WorldSkills Norway

Innhold

Tora Kristine er Norges telekom-håp i VM

SKULLE BARE...: Tora Kristine Holen skulle bare dra for å hilse på en valp hun fant på Finn. Det ble til at hun dro hjem med valpen.

SKULLE BARE...: Tora Kristine Holen skulle bare dra for å hilse på en valp hun fant på Finn. Det ble til at hun dro hjem med valpen. (Foto: Leif Martin Kirknes/Frifagbevegelse.no)

22. – 24. august er det Yrkes-VM i Kazan, Russland. Her skal Tora Kristine Holen representere Norge i yrkes-VM i Russland. Men først skal hun oppdra en valp.

Til å representere Norge i faget telekom, har vi Tora Kristine Holen fra Eltel. Hun blåste alle konkurrentene av banen i Norgesmesterskapet i fjor høst, og utmerket seg særlig innen konkurransegrenen fiberhurtigspleising.

I samarbeid med den norske landslagsledelsen i WorldSkills Norway har hun laget et eget treningsprogram i tillegg til utstyr både fra sponsor i Norge og tenker å sette opp en arbeidsvegg på jobben til å øve.

– Jeg tenker på det hele tiden, og hver gang jeg tenker på det blir det litt øving. Ellers er jeg ikke en person som pleier å øve på ting. Men nå må jeg prioritere det, sier Holen til Frifagbevegelse.no. 

19. august reiser hun til Russlands 6. største by Kazan 19. august, hvor Yrkes-VM 2019 skal gå av stabelen. Men før det, ferie. Holen har fått seg valp, og foreløpig finnes ingen hundepermisjon, så derfor ble det tidlig ferie i år.

– Jeg har alltid ønsket meg hund. Jeg fant annonsen for henne på Finn.no. Jeg skulle bare dra for å hilse på, men så dro jeg derfra med valp, sier Holen.

Litt tilfeldig

Det er kanskje litt familiære omstendigheter som har gjort at Holen har blitt telemontør. Faren har studert informatikk, søsteren også. Men Holen hadde lyst til å gjøre noe mer praktisk. 

Hun vurderte både forsvaret og data og elektronikk-linje med studiekompetanse på Rud, men sistnevnte ville ha medført to timer daglig pendling, så da frista det mer med fire minutter reisevei til Strømmen videregående.

– Jeg visste ikke hva en telemontør var før jeg begynte i andreklasse og vi skulle ha utplassering på skolen. Jeg ville ikke gå energi, elektriker virket litt kjedelig og automatiker innebar litt for mye tegninger før det faktisk skjedde noe. Så jeg valgte data og elektronikk uten at jeg helt visste hva det gikk ut på, og da fant jeg ut at jeg kunne bli telemontør, sier Holen, som hadde samtlige utplasseringer, læretid og som siden har fortsatt i Eltel.

Denne artikkelen er et utdrag fra et lengre intervju skrevet av journalist Leif Martin Kirknes/Frifagbevegelse og gjengitt med tillatelse.

Les hele intervjuartikkelen om Tora Kristine Holen på Frifagbevegelse.no