Yrkes-NM 2018 er i gang!

Publisert

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet yrkes-NM 2018.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet yrkes-NM 2018.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpnet Yrkes-NM 2018 foran en fullsatt sal med deltakere fra hele landet innenfor 30 ulike fag.

23.-25. oktober arrangeres det yrkes-NM på X Meeting Point Norway på Hellerudsletta. Nær 300 deltakere fra hele landet konkurrerer innenfor 30 ulike yrkesfag.

Kunnskapsministeren understreket i sin åpningstale hvor viktig det er at flere velger yrkesfag for at samfunnet skal gå rundt og velferden bestå.

- Uten dere stopper velferdssamfunnet opp. Fagbrev er viktigere for Norge enn mastergrad, sa Jan Tore Sanner.

Det totalrenoverte anlegget på Hellerudsletta har to fine haller på tilsammen 14.000 m2. Disse skal fylles med yrkeskonkurranser i over 30 yrkesfag. Dette er ny rekord for Yrkes-NM. Arrangørene regner med at over 300 av landets dyktigste lærlinger og unge fagarbeidere skal kjempe om medaljer, heder og ære.

Hovedmålgruppen for arrangementet er ungdomsskoleelever, elever i videregående skole, samt lærere og rådgivere i skolene. Men arrangementet er åpent for alle, og det er ventet hele 30.000 besøkende. Både statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Jan Tore Sanner vil være blant de som kommer på besøk i løpet av konkurransedagene.