Åse Brekke Roe starter eget verksted

STARTER EGET LAKKERINGSVERKSTED: Den tidligere yrkesambassadøren Åse Brekke Roe i WorldSkills Norway jobber med å gjøre klar sitt eget verksted. (Foto: Øystein Akselberg i Bø Blad, gjengitt med tillatelse).

Tidligere deltaker i Yrkes-VM og yrkesambassadør Åse Brekke Roe (24) har etablert bedriften Brekke Roe Billakkering. I løpet av sommeren eller tidlig høst er billakkereren på plass i nytt verksted hos stefar Runar Karlsen og mor Bergit Brekke.

I disse dager jobber Åse med å få ferdig verkstedet sitt, alt med god hjelp av Runar Karlsen, som vil stå som utleier av verkstedlokalene.

– Han må ha stor tro på virksomheten min siden han investerer så mye både tid og penger i prosjektet mitt, sier Åse til lokalavisen Bø blad.

Verkstedet vil bestå av to separate arbeidsrom, et rom for forarbeid og polering og et som er selve lakkeringsboksen. Hun satser på lakkering, polering og reparasjon av småskader og riper i lakk, samt rustskader. Opprettingsjobber må hun sette bort til andre godkjente firma.

– No blir drømmen om å skape sin egen arbeidsplass til virkelighet, sier Åse, og legger til at på sikt så tenker hun å etablere en enda større virksomhet i Bø.

Åpnet dører

Åse Brekke Roe ble kjent for mange da hun i 2015 deltok i Yrkes-VM i billakering i Sao Paulo i Brasil. Der kom hun på 5. plass og fikk "Medal of excellence".

– Det var en fantastisk opplevelse selv om resultatet ikke ble helt som jeg hadde håpet på. Deltakelsen min der har likevel åpnet mange dører for meg i ettertid, sier Åse.

Hun kom nylig hjem fra en konferanse i Italia der hun var invitert til å sitte i et panel. Det handler om å få unge til å bli værende i bilbransjeyrket.

Aktiv i sosiale medier

Åse har en plan om at kunder og interesserte skal få følge arbeidet hennes på sosiale medier.

– På instagram og Youtube vil jeg vise frem hvordan jeg arbeider og kundene kan følge med på fremdriften på bilen sin, steg for steg, seier hun.

Dette intervjuet er skrevet av journalist Øystein Akselberg i lokalavisen Bø blad, og er gjengitt med tillatelse på Worldskills.no