WorldSkills Norway mottar Erasmus+-midler for perioden 2025–2026

Publisert

– Med Erasmus+-midler kan vi tilby flere internasjonale treningsarenaer for yrkeslandslaget, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

– Med Erasmus+-midler kan vi tilby flere internasjonale treningsarenaer for yrkeslandslaget, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway. Foto: WorldSkills Norway

WorldSkills Norway har fått innvilget støtte fra Erasmus+ for perioden 2025–2026. Midlene skal bidra til å styrke treningen og mobiliteten til det norske yrkeslandslaget frem mot Yrkes-EM i Herning.

Kort om Erasmus+ og WorldSkills Norway

Hva er Erasmus+?

Verdens største utdanningsprogram, med et totalbudsjett på 26,5 milliarder euro i perioden 2021–2027. Programmet skal fremme læring, mobilitet og samarbeid i hele Europa.

Norge og Erasmus+:

Norge deltar på lik linje med EU-landene gjennom EØS-avtalen. HK-dir (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse) er nasjonalt programkontor

Akkreditering:

WorldSkills Norway er akkreditert som aktør innen fag- og yrkesopplæring (VET) og har fått innvilget støtte for 2025–2026.

– Erasmus+ gir oss mulighet til å styrke treningen og utviklingen av unge fagarbeidere i et internasjonalt fellesskap. Det handler om mer enn bare konkurranser – det handler om læring, kulturutveksling og kompetanseutvikling, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Den nye kontrakten ble signert i mai 2025, og gir WorldSkills Norway mulighet til  mobilitetsaktiviteter i perioden 2025–2026. Midlene er et svært viktig bidrag til forberedelsene til Yrkes-EM i Herning i september.

Støtten er en del av en akkreditert Erasmus+-ordning for fag- og yrkesopplæring (VET), og gir deltakerne mulighet til å delta i internasjonale treningsøkter, hospiteringer og erfaringsutveksling med eksperter fra andre europeiske land.

– At vi er akkreditert som en aktør i Erasmus+, gir oss ikke bare midler, men også et kvalitetsstempel. Det stilles tydelige krav til planlegging, dokumentasjon og resultatoppfølging – noe vi ser på som både utfordrende og verdifullt, sier Valstad.