Yrkesfagkonferansen 2023

Publisert

Yrkesfagkonferansen 2023.

Yrkesfagkonferansen er et samarbeid mellom Fagbokforlaget og Fagfokus, der vi setter søkelyset på den viktige overgangen mellom skole og arbeidsliv.

– Næringslivet har et økende kompetanseunderskudd, og vi ser tilsvarende tendens i hele Europa. Kvalifisert arbeidskraft er helt sentralt for kvalitet i tjenesteleveransen, sier foredragsholder Ingeborg Malterud, som er fagsjef Drift og Service i NHO Service og Handel.

I hennes foredag "Fremtidens kompetanseunderskudd" på dag 1 av konferansen vil hun se nærmere på hvordan vi ser for oss at høyt faglig nivå ivaretas for fremtiden i kombinasjon med vekst i servicesektoren og lavere grad av tradisjoner med fagbrev og lederutdanning gjennom fagskole.

Utfordre, inspirere og motivere 

– Mye av fokuset i dagens yrkesfag handler om å fullføre og bestå. Det er vel og bra, men dersom du skal tiltrekke deg de beste, må du også utfordre, inspirere og motiviere. Bjørnar Valstad driver yreksfagkonkurransene i World Skills og deler sine tips om hva som tenner gnisten for yrkesfag hos ungdommer, og hvorfor fokus bør dreies - "honning tiltrekker mer enn eddik", sier daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad.

Han vil holde et innlegg kalt "Motivere, utfordre og inspirere" på dag 2 av konferansen.

Se detaljer om øvrige foredragsholdere, fullt program og påmelding her.