Verdens første museum for yrkesfag åpnet i Shanghai

Publisert

Verdens første permanente utstilling dedikert til yrkesfag, WorldSkills Museum, åpnet offisielt i Shanghai, Kina, 6. november.

Museet ligger i det restaurerte Wing On-tekstillageret på bredden av Huangpu-elven, og er et samarbeid mellom WorldSkills International og WorldSkills Kina. Det utforsker fortiden, nåtiden og fremtiden for yrkesfag og fagarbeidere gjennom tid og kulturer. Utstillingen inneholder over 800 gjenstander fordelt på rundt 2500 kvadratmeter.

– Vi er ydmyke og beæret over dette fantastiske museet. Dette vil være et unikt sted for folk å lære om viktigheten av yrkesfag, sa Chris Humphries, president for WorldSkills. 

Museet er åpent for publikum og tilbyr en engasjerende og oppslukende opplevelse som viser frem yrkesfag gjennom tid og kulturer. Det er et viktig bidrag til å fremme interessen for yrkesfag og å øke bevisstheten om viktigheten av disse yrkene.

WorldSkills Competition 2026 vil finne sted i Shanghai i september. Museet vil være en viktig del av arrangementet og vil gi besøkende muligheten til å lære mer om yrkesfag og se de beste fagarbeiderne i verden konkurrere.

Om WorldSkills

WorldSkills er en internasjonal organisasjon som fremmer yrkesfag og fagarbeidere. Organisasjonen arrangerer hvert fjerde år WorldSkills Competition, en konkurranse der ungdom fra hele verden konkurrerer i over 60 ulike yrkesfag.

Se også:
www.worldskillsmuseum.com/