Utstilling til 18 millioner skal få unge til å velge yrkesfag

Publisert

Energibyen.no

Foto: Energibyen.no

VilVite i Bergen klinker nå til med sin største utstilling noen gang. Med Energibyen håper de å friste flere unge til å velge yrkes- og realfaglig utdanning, melder nettstedet nemitek.no

– Vi ser en utvikling hvor stadig færre velger å gå i en yrkes- og realfaglig retning. Et av de overordnede målene våre er derfor at den nye utstillingen skal inspirere unge til å se at det fremdeles er mange spennende karrieremuligheter knyttet opp mot energi, sier prosjektleder for Energibyen hos VilVite i Bergen, Inger Høstmark til nettstedet nemitek.no.

Trenger kompetanse 

Hele 18 millioner kroner har VilVite og samarbeidspartnere lagt i potten i utviklingen av det som er vitensenterets største og dyreste utstillingsprosjekt siden de åpnet dørene i 2007. 

I Energibyen skal de besøkende få utforske 30 interaktive installasjoner. Energikilder, energiomstilling og vår innvirkning på klimaet står sentralt. Mellom et mylder av hus skal man kunne fordype seg i ulike former for energi, og produsere energi med hele seg. I ett av husene kan man også gå inn og lære om personlige energivalg. 

– Vi ønsker å vise frem at bærekraftig energi er en spennende og ikke minst viktig jobb for fremtiden. Vi skal gjennom en grønn omstilling og vil trenge flere hoder og hender enn noen gang, sier Høstmark. 

Les hele saken på nettstedet nemitek.no