Ny rapport fremhever WorldSkills Norways rolle i styrking av yrkesfag

Publisert

– Vi er stolte over å bli trukket frem i rapporten og forplikter oss til å fortsette vårt arbeid for å styrke yrkesfagenes posisjon i samfunnet, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Vi er stolte over å bli trukket frem i rapporten og forplikter oss til å fortsette vårt arbeid for å styrke yrkesfagenes posisjon i samfunnet, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. Foto: WorldSkills Norway

Kunnskapsdepartementets ferske rapport, "Utredning av et nasjonalt senter for yrkesfag", trekker frem WorldSkills Norway (WSN) for organisasjonens betydningsfulle bidrag til å fremme yrkesfagene i Norge.

På side 23 i rapporten anerkjennes WSNs innsats i det norske utdanningssystemet: "WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. Bak organisasjonen står NHO, LO, YS, KS, Utdanningsforbundet og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner."

Rapporten peker videre på behovet for arbeidslivet å bidra mer aktivt i yrkesfaglig utdanning.

På side 35 fremheves WorldSkills Norway som et positivt eksempel på hvordan man kan arbeide for å øke antall læreplasser og forbedre samarbeidet mellom utdanningssektoren og arbeidslivet. Her står det at WorldSkills Norway «tjener som eksempel» når det gjelder å «vise til rollemodeller på ulike utdanningsnivåer».

– Det er godt å se at flere har merket seg at WorldSkills Norway har en sentral rolle i å koordinere innsatsen for å forbedre yrkesfaglig utdanning i samarbeid med en rekke nøkkelaktører, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway, og fortsetter:

– Vi er stolte over å bli trukket frem i rapporten og forplikter oss til å fortsette vårt arbeid for å styrke yrkesfagenes posisjon i samfunnet.

– Et nasjonalt senter for yrkesfag vil være et betydelig løft

Bjørnar Valstad fremhever at rapporten fra Kunnskapsdepartementet tjener som en viktig påminnelse om verdien av yrkesfag og behovet for økt samarbeid mellom ulike sektorer for å sikre en bærekraftig og konkurransedyktig fremtid for Norges arbeidsstyrke.

– Det vil være et betydelig løft for fag- og yrkesopplæringen når et slikt senter blir etablert. Det vil både være av stor praktisk betydning for ressursmiljøene som arbeider med yrkesfagene. Skal yrkesfagene få det løftet som samfunnet trenger for å sikre nok kompetanse til å løse de oppfordringene som ligger foran oss, vil et slikt senter etter vår mening være en verdifull ressurs. Så nå blir det spennende å se hvordan regjeringen velger å gå videre. Nasjonalt senter for yrkesfagene er forankret i Hurdalsplatformen, så det vil være overraskende om senteret ikke blir etablert, avslutter Valstad.

Les også:
Arbeidsgruppe anbefaler etablering av nasjonalt senter for yrkesfag