Jubler for ny gravemaskin!

Publisert

FORNØYDE: det var jubel blant Kalnes-elevene ved vg2 anleggsteknikk da den nye gravemaskinene ble fraktet til skolen denne uka.

FORNØYDE: det var jubel blant Kalnes-elevene ved vg2 anleggsteknikk da den nye gravemaskinene ble fraktet til skolen denne uka. Foto: Kalnes videregående skole

Disse elevene ved Kalnes videregående skole kan juble for en splitter ny gravemaskin og treningssimulator. En vinn-vinn-situasjon, mener både anleggsbransjen og skoleledelsen.

FORNØYD: Elev Ole Sivert Bergland er glad for at skolen har fått den nye treningssimulatoren han her står foran | Fotograf: Pål Vikesland, Viken fylkeskommune.

– Dette har blitt veldig bra. Det er viktig å ha oppdatert og moderne utstyr som er tilpasset dagens yrkesliv. Det har vi fått her, sier Ole Sivert Bergland ved Kalnes videregående skole i Sarpsborg.

17-åringen er en av rundt 45 elever ved vg2 anleggsteknikk som nå jubler for skolens helt nye utstyr.

Samarbeid har gitt resultater

20. januar ble innkjøpet av en helt ny gravemaskin på fem tonn og treningssimulator til utdanningen markert. Anskaffelsen, på til sammen én million kroner, har kommet i stand gjennom et spleiselag mellom Maskinentreprenørenes forbund (MEF) og fylkeskommunen, og er en vinn-vinn-situasjon påpeker fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i Viken fylkeskommune.

– Å samarbeide med anleggsbransjen er viktig for Viken fylkeskommune. Opplæringstilbudet skal være et relevant og tilpasset arbeidsoppgave som utføres av faglært arbeidskraft, og tilgang til tidsriktig og moderne utstyr blir da en viktig faktor, sier Jacobsen.

FEIRET MED KAKE: Rektor Hanne Lorentzen, fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen og Maskinentreprenørenes forbunds direktør Julie Brodtkorb markerte utstyrsinnkjøpet med kake. | Fotograf: Pål Vikesland, Viken fylkeskommune.

Viktig samfunnsrolle

Administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes forbund er klar på at utstyrsinnkjøp av denne sorten er helt nødvendig for en bransje som spiller en helt avgjørende rolle i samfunnet.

– Disse elevene kommer til å sørge for vann og avløp i framtiden, at veier bygges, brøytes og vedlikeholdes, at det bygges jernbane. Da er det veldig viktig at de får sjansen til å bruke godt utstyr i utdanningen. Derfor er vi veldig glade for å kunne samarbeide med fylkeskommunen på denne måten, sier hun.

Rektor Hanne Lorentzen ved Kalnes videregående skole peker også på at innkjøpet er helt nødvendig også når skolen til høsten starter en voksenopplæringsklasse innen anleggsmaskinførerfaget.

– Dette er en oppgradering som blir viktig for mange. Det er vi veldig glade for, sier hun.

OPPLÆRING: Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen fikk også prøve den nye treningssimulatoren. Foto: Pål Vikesland, Viken fylkeskommune