Innlandet fylkeskommune satser på robotundervisning

Publisert

Sverre Osvald Bårdseng (til venstre) og Emmet Thorvaldsen på Raufoss vgs er travelt opptatt med å finne ut av UR-robotens finesser.

Sverre Osvald Bårdseng (til venstre) og Emmet Thorvaldsen på Raufoss vgs er travelt opptatt med å finne ut av UR-robotens finesser. Foto: Kameleon Robotics

Innlandet Fylkeskommune har intensivert sitt fokus på digitalisering og teknologisk undervisning ved å kjøpe inn 11 nye samarbeidende roboter, kjent som coboter, fra Kameleon Robotics.

Dette er en del av et større initiativ hvor fylkeskommunen tidligere kjøpte 9 roboter i 2019. De nye robotene, produsert av Universal Robots, vil bli distribuert til en rekke videregående skoler, inkludert Raufoss, Lillehammer, Valdres, og flere andre.

– Innlandet fylkeskommune tar digitalisering og Industri 4.0 på alvor. Derfor har vi nå kjøpt inn ytterligere 11 roboter til de videregående skolene i 2023. Innkjøpet er en konsekvens av fagfornyelsen, og digitalisering i industrien og andre bransjer. Økende grad av automatisering fordrer at vi i større grad tar i bruk robotteknologi i undervisningssammenheng, sier seksjonssjef Jørn Olav Bekkelund i Innlandet fylkeskommune til AMNytt.no.

– Digitalisering vil få en enda mer sentral rolle i videregående skole for fag- og yrkesopplæring fremover, legger Bekkelund til.

Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics, uttrykker stolthet over å bli valgt som leverandør igjen.

– Vi skal nå levere roboter fra Universal Robots til 10 videregående skoler i Innlandet Fylkeskommune og kontraktens verdi er på 3,7 millioner. Denne anbudskontrakten befester vår posisjon som leverandør av roboter og robotopplæring til norske utdanningsinstitusjoner, sier Kjelling til AMNytt.

Forretningsutvikler Lars Martin Gjeraker i Kameleon Robotics fremhever de pedagogiske fordelene disse industrielle robotene tilfører skolene.

– Robotene fra Universal Robots er ekte industrielle roboter utviklet med fokus på sikkerhet, brukervennlighet og fleksibilitet. Kombinert med et komplett opplæringskonsept fra Kameleon Robotics, gir dette stor pedagogisk verdi for skolene, forklarer Gjeraker.

Med dette tiltaket tar Innlandet Fylkeskommune et stort steg fremover i å integrere moderne teknologi i skolenes læreplaner, og forbereder dermed elevene på en teknologisk fremtid.

Les hele saken på AMNytt.no