Alle heier på yrkesfag, men …

Når det er mangel på kompetent arbeidskraft, er det mildt sagt et paradoks at man ikke kan oppnå en tittel som gjenspeiler en god del av de studiene som allerede tilbys i fagskolene, mener Landro og Dahling i Rådet for offentlige fagskoler.

Når det er mangel på kompetent arbeidskraft, er det mildt sagt et paradoks at man ikke kan oppnå en tittel som gjenspeiler en god del av de studiene som allerede tilbys i fagskolene, mener Landro og Dahling i Rådet for offentlige fagskoler. Foto: Rådet for offentlige fagskoler

Høyere yrkesfaglig utdanning trekkes frem som vesentlig for å møte kompetansebehovet i fremtida, men i det norske utdanningssystemet er fagskoleutdanning bokstavelig talt skjøvet ut på sidelinja. Dette sier Rådet for offentlige fagskoler i et debattinnlegg på Khrono.

-Når det er mangel på kompetent arbeidskraft, er det mildt sagt et paradoks at man ikke kan oppnå en tittel som gjenspeiler en god del av de studiene som allerede tilbys i fagskolene. Det er på høy tid at norsk regelverk slutter å spenne bein på framtidas nasjonale kompetanseutvikling, og anerkjenner HYU for det det er, også på papiret. Fagskolene gjør allerede utdanningsjobben, gi dem også fullmakt til å gjøre papirarbeidet, sier Adeline Berntsen Landro og Elin Dahling i rådet for offentlige fagskoler.

Les hele debattinnlegget her: https://khrono.no/alle-heier-pa-yrkesfag-men/778169