2 måneder igjen til Skole-NM 2023

Publisert

Skole-NM 2023.

Nå er det kun 2 måneder igjen til Skole-NM 2023. Det skal arrangeres konkurranser i hele 39 fag under årets Skole-NM, noe som er ny rekord i antall fag.

Skole-NM 2023

  • WorldSkills Norway arrangerer Skole-NM hvert år. Her møtes elever fra ulike utdanningsprogram for å kåre Norges beste yrkesfagelever
  • Skole-NM 2023 arrangeres i mars og april 
  • Skole-NM arrangeres på ulike videregående skoler i flere av landets fylker
  • Deltakerne er tatt ut etter lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap 
  • Det første Skole-NM ble arrangert i 2017
  • Bilder av medaljevinnerne her.

    Fri bruk, mot kreditering (foto: WorldSkills Norway)

Finalene arrangeres på 13 ulike skoler i seks ulike fylkeskommuner. De første finalene arrangeres i slutten av mars, så går det forløpende til uka etter påske hvor de siste konkurransene avholdes 18.-19. april.

Forsinkelser i publisering av oppgavene

– Det har dessverre blitt noen forsinkelser med å få publisert oppgavene innen fristene, sier Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. En skole som skulle ha TEK-fagene måtte trekke seg som arrangør og vi måtte finne nye arrangører. Heldigvis har tre andre skoler brettet opp armene og på kort varsel tatt på seg å arrangere konkurransene! Vi er veldig takknemlig for dette slik at vi får gjennomført alle konkurransene slik som planlagt, sier Valstad.

– De fleste oppgavene ligger nå publisert på Skole-NM siden, og de siste etternølerne skal komme på plass innen noen dager.

Haster med påmelding

For de som enda ikke har meldt sin interesse for å delta på årets mesterskap begynner tiden å renne ut. Påmelding til Skole-NM går til kontaktpersoner i hver fylkeskommune og der det er flere skoler som ønsker å delta i ett fag, arrangeres det fylkesuttak for å kvalifisere til finalene. Fylkesmesterskapene arrangeres i slutten av januar og ut februar. Deretter skal Fylkeskommunene melde på til finalene innen 1. mars.

– I små fag er det mer åpent for direkte påmelding uten å gjennomføre fylkesuttak, slik at alle skolene som har faget får delta med elever. Også her er det viktig at skolene melder fra til fylkeskontakten slik at de får meldt på til konkurransene innen fristen, avslutter Valstad

Link til oppgavene

Link til kontaktperson i fylkene.