WorldSkills Norway søker ambassadører

ambassadør for yrkesfag

WorldSkills Norway søker etter bedrifter og unge fagarbeidere til å være ambassadører for sitt yrkesfag – både for å rekruttere flere læreplasser og for at ungdom bør velge yrkesfag på videregående.

I første omgang søker WorldSkills Norway etter lærebedrifter og lærlinger som vil være ambassadører for Læreplassjeger-kampanjen 2022.

Men vi er også interessert i bedrifter og unge fagarbeidere som kan gi positive utsagn om hvorfor ungdom i dag bør velge yrkesfag som studieretning på videregående.

Hva betyr det å bli en ambassadør?

Som ambassadør vil man bli intervjuet og tatt bilde av, og dette vil bli brukt aktivt i markedsføring, både offline og online. Det kan også tenkes at det vil være et ønske om å lage en videosnutt som kan deles i sosiale medier.

Det vil ikke bli stilt krav om at du stiller opp på noe utover dette. Med andre ord: Dette er ikke noe som krever noen løpende innsats på noe vis av den enkelte ambassadøren. 

Det gis ikke noen form for økonomisk kompensasjon, så de som stiller opp gjør dette utfra en idealisme på vegne av yrkesfag generelt, og sitt eget fag spesielt.

Vil du bli ambassadør? Meld din interesse her

Er du bedriftsleder eller ung fagarbeider kan du melde inn din interesse direkte selv. Alternativt kan bransjeorganisasjoner og opplæringskontor også melde inn sin interesse til å bli ambassadør.

Skjema for å melde din interesse for å bli ambassadør.

Norge trenger 90.000 nye fagarbeidere 

Norge trenger opp mot 90.000 fagarbeidere frem mot 2035, og det betyr at vi trenger at stadig flere velger yrkesfag som studieretning, og da trenger vi også flere lærebedrifter og læreplasser.

Eksempler på markedsføring 

Her er et par eksempler på hvordan WorldSkills Norway vil fronte ambassadørene (bedriftsledere og unge fagarbeidere/lærlinger) i sosiale medier:

 

Lurer du på noe?

Er du litt usikker på noe, og trenger svar på noe før du fyller ut skjema for å melde din interesse for å bli ambassadør?

Send en e-post til: post@worldskills.no