Statsbudsjettet 2023: WorldSkills Norway får 4 millioner

Publisert

Daglig leder Bjørnar Valstad (t.h.) i møte med statsminister Jonas Gahr Støre under Yrkes-NM 2022 i Kristiansand.

Ved fremleggelse av statsbudsjettet for 2023 får WorldSkills Norway 4,026 millioner kroner. Dette er en økning på 100.000 kroner.

– Vi søkte på 7,5 millioner kroner for 2023, så i forhold til dette er det en skuffelse at vi ikke får en større økning, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Må kutte ut årlig Læreplassjeger-kampanje

– Økt annerkjennelse av yrkesfagene og å skape fagarbeidere i verdensklasse er kjerneoppgaver for WorldSkills Norway. Det er derfor overraskende at vi ikke får en økning som gjør at vi kan videreføre noen av våre viktigste prosjekter, sier Valstad.

– De siste fire årene har WorldSkills Norway stått bak Læreplassjeger, et samarbeidsprosjekt mellom partene i arbeidslivet, bransjene og fylkeskommunene. Prosjektet bidrar til å sikre flere læreplasser og å få flere til å velge yrkesfag.

– Læreplassjeger fikk særskilt støtte fra den forrige regjeringen, og vi er litt overrasket over at regjeringen Støre ikke ser rom for å sikre dette viktige arbeidet fremover. Innenfor vår økonomiske ramme for 2023 er det ikke mulig å videreføre dette prosjektet. Det er nedtur å legge dette arbeidet til side når vi vet at Norge vil mangle 90.000 fagarbeidere i 2035 om ikke det gjøres et ekstraordinært arbeid, sier Valstad.